Gazete, tv. , internet gibi haber kaynaklarının hangisine baksanız orada emekli zammına ilişkin bir haber mutlaka gözünüze çarpar. Haberi okursunuz içinde zırvadan başka hiçbir şey yok.  

Zaten internet üzerinden bakarsanız reklam belasından başka bir şey göremezsiniz ya neyse.  

Merak ediyorum, basın yayın organlarındaki bu tutarsızlığın gerçek nedeni nedir? Haber yapacaksanız adam gibi haber yapın okuyanın o haberden haberi olsun yani okumaya değsin.  

Konuya ilişkin hükumet yetkilileri, ilgili bakan ve bürokratları kastederek söylüyorum, sürekli eveleyip geveleyip duruyorar net bir şey ağızlarından çıkmaz.  

Yani basın ve hükumet bu emeklilerle adeta dalga geçer gibi yayın yapıyorlar.  

Arkadaş ne diyecekseniz deyin yetmiyor mu zamanınız söyleyeceğiniz iki kelimeyi söylemeye? 

Sizin oturduğunuz makam ve mevkilerde bir meczubu oturtsak sizden daha adil ve tutarlı davranır emekli olmuş insanlarla böyle alay etmezlerdi. 

Şunun şurasında herkesin ne zaman hangi işte ne kadar çalışırlarsa hangi maaşla emekli olacaklarını önceden bilme hakları yok mudur? 

Nedir bu ulufe dağıtır gibi yüzde şu kadar vereceğiz yok o kadar değil bu kadar vereceğiz gibi havada uçuşan dedikoduların peşinden emeklileri baktırmak. 

Bu emekliler sizlerin ya babası ya abisi ya dayısı değil midir? Bunlara babanızın kesesinden mi para veriyorsunuz? 

Maşallah kendi cebelerinize giren paraların hiç öyle bir sıkıntısı olmuyor. Ne kadar yetiyorsa o kadar alabiliyorsunuz. Ne haber oluyor ne dedikodusu oluyor. 

Az Allahtan korkun sizin hiç mi vicdanınız yok. Emeklilere vermeyi vadettiğiniz beş bin lira gibi bir övün yemek parasını bile halen vermediniz. Bir övün yemek parası derken sizi kastediyorum. Emeklileri değil bunu da bilesiniz. 

O beş bin lirayı vermemek için uydurduğunuz bahaneler kargaları bile güldürecek niteliktedir.  

Efendim teklif meclise gelmiş, yok mecliste onaylanmış, yok cumhurbaşkanına gidecekmiş veya bir sürü engel. Uydur uydur emekliyi avut. Bilesiniz ki emekliler bu numaraları yemiyor.  

Gün gelir o numaraları size yedirirler.  

Kamudan emekli bir vatandaş olarak bu yazıları yazıyorum. Devletin memurları arasında anormal bir ücret dengesizliği var.  

Hiç iş yapmayan en çok maaş alırken en çok çalışan en az maaş alıyor. Nitelikli iş yapanlarla niteliksiz iş yapanlar aynı maaşı alıyorlar hatta niteliksiz iş yapan daha da çok maaş alıyor. 

Dahası var, amir memurla aynı parayı alıyor veya daha az alıyor. Yahu bu bürokratlar aydan mi geldiler Merih’ten mi geldiler.  

Böyle şey olur mu? Bu nasıl bir hiyerarşidir? 

İlgili yetkili kim varsa onlara buradan sesleniyorum. Lütfen artık istifa edin gidin bu işi yapamıyorsunuz, yeter yediğiniz hiç olmasa biz emeklileri de yemeyin.  

Sayın Cumhurbaşkanım biliyorum benim sözümle iş yapacak değilsiniz ama bu atadığınız bakanlar ve onların iş başına getirdiği bürokratlar bu işleri gerçekten bilmiyorlar veya alt niyetlidirler.  

Bu şahısları derhal iş başından uzaklaştırmanız çok isabetli olacak diye düşünüyorum. Bunlar bizlere çok çektirdiler. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber