Şey Edebali’nin Osman BEY’e nasihati İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın sözü çok önem arz eder. Yine Atatürk ne diyor Adalet mülkün temelidir.

Adalet bir milletin bir devletin en temel taşıdır. Adalet olmadığı yerde devletin bir hükmü var mıdır? Yoktur. Çünkü adaleti devlet sağlar. Adalet olmazsa insanlar birbirine girer, kargaşanın olduğu yerde de devlet olmaz.

 Bu bağlamada devletin de vatandaşlarına eşit muamele etme zaruriyeti vardır. Çıkarılan bir yasa ile her ne kadar ne için çıkarıldığı malumunuz. Belirli mağduriyetleri gidermek mi yoksa farklı nedenlerle mi bu konu sizlerin düşüncesine bırakıyorum.

Çıkarılan bu yasa ile bir günle, bir haftayla, bir ayla, bir yılla ve çok daha sayabileceğimiz az günle neden aynı ülkenin vatandaşları 17 yıl sonra emekli olmak durumuna düşmektedir bu bir adalet mi? Beki 08.99 ve öncesi işe giremeyen yada aynı tarihler öncesi geleceği için eğitim gören, okuyanların suçu nedir? Bu eğitim için yıllarını veren sırf o tarihlerde sigorta girişi olmadığı için neden cezalandırılmak durumunu düşüyorlar? Bunu birilerinin açıklaması gerekmez mi? Beki Çıkarılan bu yasa ile bu devletin geleceğini düşünenler acaba 40 yaşında kişileri emekli ederken hiç düşünmedi mi 60 yaşına kadar çalışmış bir kişinin hakkı ne olacak diye. İşe giriş tarihi geç diye aynı ülkenin insanlarını 9 bin,10 bin, 8 bin gün çalıştıkları halde emekli olamıyor da nasıl 5 bin günle insanlar emekli olabiliyor bu sizce, bizce bir adalet mi?

Hak diye verilen EYT kapsamında çıraklık merkezlerinde, stajlar da bulunan kişilere neden hak verilmedi? Sırf öğrenci, eğitim alıyorlar diye mi cezalandırıldılar. Ya da sır bir meslek sahibi olacaklarını istedikleri için mi cezalandırıldı. Bunun neresinde adalet var acaba.

Neresinden bakılırsa bakılsın bir haksızlık yapıldığı kesindir. Mağduriyet gidereceğiz diye birçok mağdur ortaya çıkarılmıştır. Yapılacak olan adaletin sarsılmaması için insanların haklarının yenmemesi için yeni bir düzeleme gerekmektedir. Bu düzenleme ile de yeni mağdurlar oluşmayacak şekilde Emeklilikte adaletsizliğe takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber