Trabzonspor ülkenin en büyük sivil toplum örgütlerinden bir tanesidir. Bunu neden şimdi söyledim? açıklayacağım, sivil toplum örgütü olmak, hemde en büyüklerinden olmak öyle kolay kolay yönetilebilen yerler değillerdir.

Senin sosyal sorumlulukların vardır, bunların yanında sana gönülden olsun, resmen olsun bağlı olan insanlar topluluğu var ve bunlara sosyalleşme adına hizmet verebilmek için neler yapıyorsun, ne gibi projelerin var bunlar çok önemli.

Trabzonspor’un, futbol müsabakalarını ev sahibi olarak oynadığı 41 bin kişilik bir Stadyumu var, bu stadyumda her şey ticari ve ekonomik olarak düşünülmemeli, her birey yada her taraftar bir bilet olarak görülmemeli.

Sadece Trabzon’da binlerce engelli Trabzonspor taraftarı var ve bu taraftarlarında en doğal hakları olan stadyumda maç izleme hakları sırf engelliler diye ellerinden alınmamalı. Kaldıki kulübün bu kardeşlerimiz üzerinden zarar ettiği falanda yok, kendilerine ücretsiz verilen bu bilet ücretleri TFF tarafından kulüplere ödenmektedir.

Trabzonspor maalesef, bu engelli kardeşlerimiz için, bir müsabakada 41 bin kişilik bir stadyumda, 200 bilet ayırıyor, bu ikiyüz biletin 100 adedi refakatçıya gidiyor, 100’ü engelli taraftarımıza, durum böyle oluncada, bu biletler çıktığında 10 dakika gibi kısa bir zamanda tüketiliyor ve çok sayıda engelli Trabzonspor taraftarı, dışarıda kalarak maça gelemiyor.

Ayrıca daha evvel telefonla bilet işlerini halledebilen engelli kardeşlerimiz, artık bu ihtiyaçlarını telefonla halledememekteler, bu nedenle tekerlekli sandalyeye bağlı ve biraz da ağır engelli kardeşlerimiz gişelere gelememekte ve dolayısıyla arka planda kalarak mağdur olmaktalar.

Bu alanda bile yolsuzluk, yüzsüzlük almış başını gidiyor. Örneğin hafif engelli yani %30-40 gibi engeli olan, kendini pekiyi idare edebilen, ekonomik durumu iyi olan bile gidip, bedava diye engelli hakkından bilet alıyor, halbuki bu gibi kardeşlerimiz normal yerden bilet alsa, gerçek anlamda engelli ve ihtiyaçlı kardeşlerimize yer açılacak.

Şampiyonluk yolundaki Trabzonspor’un, bu engelli taraftarlarını da düşünerek, şampiyonluk mücadelesindeki bu şanlı yolda, tarihe ve mutluluğa şaitlik etmelerine, eften püften işlere sebep engel olmamalı, ayrıca 200 bilet neki, standart nedir bilemiyorum ancak bu sayının maksimuma çıkarılarak ihtiyaca cevap vermeli.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Serkan KAHRAMAN 2 yıl önce

nede güzel özetledin eline sağlık



Günebakış Trabzon Haber