banner240
banner237
banner238

Bu yazımızda mistik ve derin bir konudan bahsedeceğiz. Ermişlik nedir? Bu çok derin konuyu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk ve çok etkili bilgiler edindik.

''Ermişlik kuşların ötmesinde, göğün gürlemesinde ve dalgaların kükremesinde mutluluğun sesini duyabilmektir.

Ermişlik insanın gelişim yolunda bilinç ipliğini kullanarak mutlak zirveye tırmanması ve bilinçlenerek, bilincini yükselterek Mutlak olana erişmesidir. Aynı zamanda ermişlik bilinci zihin ile bilinçatı zihin arasındaki orta yüzey olan ''bilinç'' denilen metafizik olguya erişimdir. Ermişlik acıların ötesine geçmek, hayatı kutlamaya başlamak , ebedi mutluluğun sessizliğine ve huzuruna erişebilmektir. Ermişlik zirvesindeki ermiş insan zihinsel düzeyin üst katmanlarına yükselmiş ve aklın ötesine geçmiştir.

Gelişim yolunda ermişlik zirvesine varan insan çoşkuyla ve özgürce evet diyebilir. Çünkü ermiş olgunlaşmış ve varoluşla bilinçli bir ahenk ve uyum içinde yaşayabilen bireydir. Ermişlik zirvesine varmış kişinin gözlerinde gizemli bir ışıltı vardır. O, varoluşun merkezine ulaştıran bir kapı olmuştur ve onun gözleri öteki dünyaya pencerelerdir. Ermiş birey sade, rahat ve doğaldır. Onun hiçbir şeye ihtiyacı yoktur, bu nedenle de mutludur. Ermiş insanın hırsları, arzuları ve hayalleri yoktur. O, hiçbir yere gitmiyordur çünkü ermiştir. O zihnin ötesine geçtiği için şimdidedir ve mutlak mutluluğun tadını çıkarıyordur. Ermiş kişi, iyi haberi doğanın her tarafından alabilendir.

Ermişlik zirvesinde olanlar da bazen çılgınca şeyler yapar fakat bu çılgınlık ebedi mutlulukla doludur ve gelişim yolunda ilerlemeyi sağlar. Aslında ermişlik zirvesindeki insan çılgınlardan daha çılgın ve rayonelden daha rayoneldir. Ermişin çılgınlığı ve rasyonelliği müthiş bir denge ve ahenk içindedir. Ermiş müthiş bir senteze sahiptir. O hem çılgın hemde rasyonalin sahip olduğu her şeye sahiptir. Ermiş hayatı bütünlük ve bir tamlık içinde sürdürür. Ermişlik bütünden gelen bütünsel mutlulukla dolup taşmak demektir. Ermiş insan gelecek mutluluğu hayaletmek yerine şimdiki mutluluğun tadını çıkarır. Gökyüzüne bakar ve bakışı gökyüzüyle bütünleşir.

Ermişlik kişiyi mutluluğun zirvesine taşımaktadır. Ermişlik bir akıllıdan daha akıllı bir deliden daha mutlu olmaktır. Toplum gelişim yolunda ermişliğe doğru ilerleyenlere bazen ''delirdin mi?'' diye sorarabilir. Bu insanlara delirmedim, 'erdim' şeklinde cevap verilmelidir. Bugüne kadar herkes kişiye: Akıllı ol demiştir ancak gelişim yolunda insana: Ermiş ol denilmektedir.

Ermişlik, önce bakış olmak sonra da gökyüzü olmak demektir. Ermişlik derin bir nefes alarak gökyüzünü içine çekmektir ve kalbe ulaşmak, sonrada özünde merkezlenmektir. O an gökyüzü ermiş insanın tüm varlığına yayılır ve ermiş gökyüzüyle birleşir ve onun içinde erimeye başlar. Ermiş çevredeki her şeyi unutup gökyüzünün onu doldurduğunu hisseder. Ermişlik geçmiş ve gelecek için kaybolmak ve mutlak şimdinin mutluluğunu yaşamaktır. İşte gerçek ermişlik budur.''

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ZEYNEP ADIGÜZEL ERDOĞAN 3 yıl önce

süper .çok aydınlatıcı bir yazı .
teşekkür ederim

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber