Derler ya görev veriyorsanız yetki de vereceksiniz. Bir göreviniz var ama o görevi icra etmeye yetkiniz yoksa havanda su döversiniz.

Ülkemizde pek çok Fahri Trafik Müfettişi var. Bu kişiler, yükseköğrenim görmüş, kırk yaşını tamamlamış ve kamuda birinci dereceye gelmiş kişiler arasından seçiliyor.

Her ilde o ilin nüfusuna göre belirli sayıları var. Ayrıca bu şahıslarda aranan şartlar değme kamu görevlilerinde aranmıyor. Yukarıda saydım, bakan olacak kişide dahi o şartlar yok.

FTM lerin tamamen gönüllü hizmet yapmaktadırlar. Yaptıkları hizmet de çok önemli bir hizmettir. Ne yazık ki, bu kişilere ceza yazacakları araçların eksik gördükleri bilgilerine bakabilme yetkisi verilmemektedir.

Endirekt yollardan ulaşılmaya çalışılan o bilgilere direkt olarak internet marifeti ile ulaşma yetkisi de FTM lere verilse daha güzel olmaz mı? İdare bundan ne kaybeder?

Zaten tüm bilgilerine ulaşılamadığı için pek çok trafik cezası kesilememektedir.

Daha ileri gidersek birçok FTM görev dahi yapmıyor. Sadece kadroyu işgal etmiş olup tek bir ceza bile yazmayanlar var.

Görev yapmayan FTM lerin dışlanmasına, görev yapanların da bihakkın görevlerini yapabilmelerine izin veren yeni bir FTM düzenlemesinin yapılmasının çok büyük yararları olacağı düşüncesindeyim.

Bu şekilde giderse FTM lerinin sağlıklı ve istenilen verimi üretecek bir görev yapmaları mümkün olmayacaktır.

13.11.2022 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber