Son yayımlanan Resmi 09.05.2024 tarihli Resmi Gazetede yeni yönetmeliğe göre 70 yaşını geçen kimselerin Fahri Trafik Müfettişi olmaları önlendiği gibi olanların da bu görevleri sonlandırılmaktadır. ((Ek:RG-9/5/2024-32541) 70 yaşından gün alanlar.) 

İçlerinde benim de bulunduğum pek çok arkadaşımız bu nedenle saf dışı edilmiş bulunmaktadırlar.  

Hiçbir maddi menfaat beklemeden ve belirli şartları taşıyan bizlerin bu görevlerinin neden sonlandırıldığını anlamakta zorluk çekiyorum.  

Yetmiş yaşına gelen insanların hepsinin akli dengesinin bozuk olduğu mu bir ön kabul ile var sayılıyor yoksa bu düzenlemeyi yapanların yetmiş yaşını geçenlere karşı özel bir kini mi vardır. Doğrusu bunu çok merak ettim.  

Hangi bürokratın aklına gelmişse bu düzenleme mertçe çıksın bunu bizlere bir açıklasın. Bizler de anlayalım. Değilse yetmiş yaşını geçmiş bir Fahri Trafik Müfettişi olarak bu düzenlemeden bizatihi ben çok alındım. 

Fevkalade küçük düşürücü bir düzenleme olarak bu değişikliği değerlendiriyorum. 

Bu ülkede ve ABD gibi son derece gelişmiş bir ülke seksen yaşını dahi geçmiş bir insana ülkesinin yönetimini teslim edilebilirken bizde yetmiş yaşını geçmiş insanlara karşı duyulan bu güvensizliğin nedeni ne olabilir acaba! 

Bu düzenlemeyi yapan hangi akli-evvel ise ben onun ile her konuda yarışmaya hazırım. Gelsin tam teşekküllü bir sağlık kuruluşuna gidip kendimize bir test yaptıralım. 

İnsanların, herhangi bir görevi yapıp yapamayacakları masa başından belirlenmez. Belirli kriterler tespit edilir ve o kriterler kendilerinde olmayanlar saf dışı bırakılır. Bunu ben de herkes de gayet iyi anlayabilir. 

Nitekim yetmiş yaşından küçük olup akli dengesi yerinde olmayanlar da diğer şartlar uygunsa Fahri Trafik Müfettişi olabilir. Onlara mani olmak bakımından yönetmelikte hiçbir yasak yok. Öyle ya kişi belki sonradan akıl sağlığını kaybetti. 

Şayet sorun yetmiş yaşını geçenlerin sağlık yönünden sıkıntılı olma ihtimalleri ise bunun için ilgili görev verilecek kişilerden bir sağlık raporu istenemez mi? 

Daha doğrusu sorun görev verilecek kişilerin ruh ve beden sağlığı açısından sıkıntılı olma durumlarından kaynaklanıyorsa, göreve talip olanların tümünden birer sağlık raporu da talep edilmesi gerekmez mi? 

Bir türlü anlayamadığım bu yetmiş yaş mantığını, düzenlemeyi yapan beyefendi bürokratın bizzat kendisi tarafından kamuoyuna açıklamasını önemle rica ediyorum.  

22.05.2024 M.Sadullah SAĞLAM 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber