Trabzonspor maça şok bir presle ve iyi oyunla başladı, daha maçın ilk dakikalarında Alanyaspor’u kendi sahasına hapsetti, zaten bu baskı  maçın 4.dakikasında da, Nwakaeme ile golü getirdi, adeta maça 1-0 önde başlayan Trabzonspor’un çok istekli arzulu ve hırslı oluşu daha maçın başında alkışı haketti.

Tabi Trabzonspor’un bu baskılı ve güzel oyunu golü bulduktan sonrada devam etti, maçın 26.dakikasına gelindiğinde Cornelius’un kafa şutu kaleciden dönünce, Nwakaeme kendisinin ve takımın 2.golünü kaydetti Trabzonspor bu golle 2-0’ı bulunca oldukça rahatladı.

Tabi bu rahatlama rehavete değilde daha iyi ve daha baskılı bir oyuna sebep oldu, Trabzonspor durur mu, durmadı maçın 36.dakikasında bu kez Cornelius’un şık bir golü geldi ve skor Trabzonspor lehine 3-0 oldu, Trabzonspor’un Alanya’da fırtına gibi estiğini söyleyebiliriz, şampiyon gibi oynayan Trabzonspor, bu ligde neden uzak ara puan farkıyla lider olduğunu bu maçın şu dakikasına kadar gösterdi diye düşünüyorum.

Öyleki, goller bir biri ardına gelmeye başladı, bu kez 39.dakikada Dorukhan’ın kafa şutu direğe çarpıp gol oldu, bu golle Trabzonspor 4-0 üstünlüğü yakaladı, ayrıca bu golden sonrada bütün Alanyaspor taraftarlarının Trabzonspor’u alkışladığını söylemeden geçmeyelim.

Trabzonspor bu maçın ilk devresi skoru 4-0 yaptı ancak, kaçırdığı net pozisyonlar da vardı, bu gösterdiki Trabzonspor Adına genel olarak eksik oyuncularına rağmen, değişen hiç bir şeyin olmadığı, kim yoksa yerini hemen doldurduğu, bununda iyi disiplinli ve sistemli hocasından kaynaklandığı gerçeğiydi, bu anlamada Abdullah Avcı’yı ayakta alkışlıyorum.

Trabzonspor’un bu sansasyonel galibiyeti gösterdiki, şu an ligde bütün rakiplerinden daha iyi olduğu ve bu puan farkının tesadüf olmadığıydı, bu durumun sezon sonuna kadarda böyle gideceği ve bunu şampiyonlukla taçlandıracağı da artık çok net olarak belli oldu. 

Trabzonspor maçın ikinci devresine el firenini çekmiş başladı, bu durum Alanyaspor’un daha iyi oynamasına neden oldu, zaten 66.dakikada da Ahmetcan’ın faulü ile penaltı kazandılar, bu penaltı atışını kullanan Eduardo bu vuruşu gole çeviremedi, Uğurcan’ın kalesinde devleştiğini gördük ve bu penaltı atışını kurtarışını alkışladık.

Abdullah Avcı, maçın 84.dakikası itibarıyla bütün oyuncu değişiklik hakkını kullanmış oldu, bu değişikliklerini, hem as oyuncularının dinlenmesi hemde oynamayan oyuncularının süre alması adına haptı, bu değişikliklere kaleci Uğurcan’da dahildi fakat, Uğurcan’ın kurtardığı penaltı sırasında dizinde bir sorun oluştu, bu nedenle oyundan alındı.

Trabzonspor Alanya deplasmanında aldığı bu muhteşem galibiyetle, şampiyonluk yolunda, inançlı yürüyüşünü iyiden iyiye güçlendirdiğini söyleyebiliriz.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber