Bu haftaki yazımızı geçtiğimiz hafta Trabzon da yaşanan önemli olaylara ayırdık.

ALO 199

Tabii ki bence en önemli olayların başında ALO 199 çalışanlarının vermiş olduğu mücadele ve bu mücadele sonucunda burukta olsa yaşanan sevinç vardı.

Evet ALO 199 çalışanları yaşadıkları bu mağduriyetin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor.

ALO 199 2017 yılında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi kapsamında vatandaşlarımız sorunlarını kısa yoldan çözebileceği bir danışma hattı olarak İçişleri Bakanlığı tarafından kuruldu.

350 çalışanı ile birlikte hizmet vermekteyken, 31 Mart Belediye seçimleri sonrası aniden bu kurumun kapatılması ve çalışanlarının da işine son verilmesine karar verildi.

Bu karar çalışılanlar arasında infiale yol açtı.

Bu arada çalışılanları da vermiş oldukları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Gerçekten iyi mücadele verdiler. Bu kardeşlerimize tüm Trabzon Kamuoyu sahip çıktı. Başta Basınımız, Valilik, Belediyeler, ve STK lar.

Birçok kesimden insanlar artık bundan geriye dönüş yok derken, Trabzon’da Ahmet Metin Genç faktörünü göz ardı ettiğinin farkında değildi.

Devreye Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan’ı Ahmet Metin Genç girdi. Bu iş için hususi olarak Ankara’ya gitti Tüm vekillerle beraber bir toplantı yaptı ve toplantı sonucunu Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya iletti.

Ahmet Metin Genç olaya bir siyasetçi gözü ile bakıp, durumun ciddiyetini Sayın Bakan’a anlattı Sayın Bakan da anlayış gösterdi. ALO 199 ‘un kapatılması ertelenmiş oldu. Bu konuda Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç Bey’e teşekkür ediyoruz.

Mağdur edilen Sürmene Deniz Bilimleri Öğrencileri

Yine Trabzon’da küçümsenmeyecek bir olay daha yaşandı. Hatta bu olay Kadim Şehir Trabzon’un prestijini sarsacak cinstendi.

Sürmene Deniz Bilimi, Öğrencilerinin ulaşım noktasında yaşamış oldukları zorluğu aşmak için bir servis kiralıyorlar.

Buna karşı çıkan o yörenin dolmuş esnafı bu servisin önünü keserek öğrencileri neden servis kiraladınız diye darp ediyor.

Bu skandal olaya da Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç el koydu.

Önce öğrencileri makamına davet eden Genç daha sonra öğrencilere okullarına rahat bir şekilde gidebilmeleri için elinden gelen her şeyi yapacağının sözünü veriyor. Öğrencilerimizin zaman, zaman yaşadıkları sorunları ücretsiz ulaşım imkânı sağlayarak çözeceğinin sözünü veriyor.

Ahmet Metin Genç’in bu babacan yaklaşımı, oturduğu koltuğun hakkını vermesi demektir.

Öğrencileri darp edenler hakkında savcılık işlem başlattığını da belirtelim.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlının Trabzon ziyareti.

Evet üçüncü başlığımız Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlının (Taş Fırın Erkeği)

24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’ne davetlisi, olarak şehrimize gelmesi ile ilgili.

Tamer Karadağlıyı hepimiz televizyon dizilerinde özellikle de Çocuklar Duymasın dizisinden tanıyoruz.

Bu dizide ki karakteri Taş Fırın Erkeği olarak hafızalarımıza yerleşti. Tamer Bey rolünü de tıpkı halktan bir kişi gibi oynadığından herkes tarafından sevilen bir kişiliğe sahip.

Trabzon da ona gereken hürmeti ve sevgiyi göstermiştir.

Başta Sayın Valimiz Aziz Yıldırım Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç kendilerini ağırlayarak Trabzonlunun sevgisini de temsil etmiş oldular.

Tamer Bey Trabzon’dan ayrılırken gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu ifade etti.

Değerli, okurlarım. Hayat inişli çıkışlıdır. İyilerin yanında kötüler de olacak ki iyilerin kıymeti bilinsin.

Yaşanan bu münferit olayların hiçbiri Trabzon’un kendisine mal edilemez.

Trabzon’un insanı Merttir, Yiğittir, Garibanı, yardıma muhtaç olanı korur gerekirse ekmeğini paylaşır, olmadı elindeki karşısındakine veriri. Vesselam.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber