İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Milletin derdi Anayasa’mı

AKP hükümeti 20 yılı geçti iktidarda ama işi gücü hep Anayasa ile.

Memlekette ekonomik sıkıntı had safhada, pahalılık ve işsizlik çözüm beklerken hükümetin başka derdi yokmuş gibi varsa yoksa Anayasa değişikliğini öne sürmesi herkesi bıktırdı.

Anayasa yapmak veya değiştirmek çok mu zor.

20 yıldır büyük çoğunluğunuz vardı, bugüne kadar niye istediğiniz değişiklikleri yapmadınız da her sıkıştığınızda kabahatti Anayasada bularak asker anayasası, darbe anayasası gibi bulanık sularda dolaşırsınız. Oysa sizler hükümet olduğunuz yıllardan beri bu anayasa ile seçilerek Meclise gittiniz.

Kırmızıçizgimiz olarak ilk dört madde hariç Milletin hayrına olacaksa her şeyini değiştirmeyi isteriz.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası bugüne kadar yirmi bir kez değişikliğe uğradı. Anayasanın ilk 4 maddesi ise değiştirilemez maddeler arasında yer alıyor. Devletin şekli, Cumhuriyetin niteliği, devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkentini ortaya koyan maddelerin değiştirilmesi ihtimalinin önüne dördüncü madde ile geçildi.

Sizin niyetiniz başka bir şeyse bilemem.

---------

Hangi emekli,

Emekliye 5 bin lira ikramiye verilmesi kaosa döndü.

Rize’den bahsedersem üzerine çay cüzdanı olmayan Rizeli hemşerimiz yok gibi cüzdan kaydı olan emekli emekliye verilen 5 bin liradan mahrum edildi.

Devlet vatandaşını ayırır mı?

Devlet babadır. Mevcut emekli maaşıyla geçinmesi, zaten çok zor. Yakıt, elektrik, kira, gıda fiyatları uçmuş.

Aldığı maaşla ölmemek için direnen emekliye yapılan hiç yakışmadı. Ayrıca Emekli ikinci bir işte çalışıyorsa keyfinden çalışmıyor aldığı maaş yetmiyor diye çalışıyor.

-----------

Pes, pes, pes doğrusu

Bir dostum not atınca gördüm.

İnşaatı 10 yıldan fazla süren ve Sabiha Gökçen’deki uçak trafiğini rahatlatacak 2.pist tam açılacakken bir bakmışlar ki, aaa piste mani teşkil edecek binalar yapılmış. Bu sebeple bu binalar kamulaştırılıp yıkılana veya rızaen tıraşlanana kadar pist açılamayacak.

Yani en az 1 yıl. İşte bu basit durumu bile önceden öngöremeyen liyakatsiz adamları Bakan, Genel Müdür, Havalimanı Müdürü yaparsanız böyle kamuyu zarara uğratır, halk da bu hizmetten mağdur edersiniz.

Ne olur vazgeçin bu çapsız adamlarla çalışmaktan. Doğru söze ne diyelim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber