Ders Veren Pencere Hikayesini Duymayan yoktur.. 

Genç bir çift mahalledeki yeni evlerine taşinmişlar. Sabah kahvaltı yaparlarken, komşu da çamaşırları asıyormuş. Kadin kocasina ' Bak, çamaşırları yeterince temiz değil , çamaşır yıkamayı bilmiyor, belki de doğru sabunu kullanmiyor.' demiş . Kocasi ona bakmış hiçbir şey söylememiş , kahvaltisina devam etmis.

Kadin,komşusunun çamaşır astığını gördüğü her sabah ayni yorumu yapmaya devam etmis.

Bir ay kadar sonra, bir sabah, komşusunun çamaşırlarının tertemiz olduğunu gören kadin çok şaşırmış  'Bak' demiş kocasına ' Çamaşır yıkamayı öğrendi sonunda, merak ediyorum, kim öğretti acaba ?'

Kocası: 'Ben bu sabah biraz erken kalkip penceremizi sildim' diye cevap vermis.

Hayatta  böyle Siyasette böyle degil midir ?

Başkalarını izlerken gördüklerimizi , baktığımız pencerenin ne kadar temiz olduğuna bağlıdır. Birini eleştirmeden ve hemen yargılamaya davranmadan önce zihin durumumuza bakmak ve iyi olanı görmeye hazir olup olmadigimizi farketmek güzel bir erdemdir. 
Ne güzel bir sözdür 
'' Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır''

Son günlerin en popüler gündemi olan''Helalleşme'' ve küfürleşme konuları da bu hikaye gibi olmuş. İhlaslı  ve samimi yapılan herşey doğrudur. Bu açıdan helalleşmekte güzeldir. Ancak oy devşirme veya şirinlik olsun diye değil. 
Bu konuya karşı çıkanların ise belkide onlar kadar helalleşmesi gereken işler vardır. 
Küfrün hakaretin hiçbir savunulacak tarafı yoktur olamazda. Burada tepki gösterirken daha dün sizin saflarınızda iken küfür edene ses çıkarmayanlar bugün aslan kesilmeside hiç etik değil. Bizden iken sorun yok başka tarafta iseniz vay halinize… 
Güçleden değil Haktan yana olmak. 
Firavuna karşı olmak yetmez Musa(as)dan yana olmak gerekir. 
Yaptığınız ve düşünceniz sadece kendinizi ve ülkenizi değil bütün insanlıktan yana olmalı 'Haksızlık yapan kızım Fadıma'da olsa cezasını veririm" diyen efendimizin yolunu kendine düstur edinen Necmettin ERBAKAN’ı rahmetle anıyorum. 
Allah'a Emanet Olunuz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber