Son dört maçtır kazanamayan (3M-1B) Trabzonspor, İstanbul deplasmanında üçüncülük için en ciddi rakibi Beşiktaş’a konuk oldu. 

Trabzonspor’da milli takımlarda bulunan oyuncular, transfer yapan oyuncular ve sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta oldukça zorlanan Abdullah Avcı, bu zorlu deplasmanda, Beşiktaş maçına milli takımından dönen Trezeguet’e ve M.Can’a ilk 11’de yer vererek başladı. 

Trabzonspor beklenenin aksine maça çok iyi başladı ve iyide oynadı. Basan, arayan, pozisyon bulamasada üçüncü bölgede daha çok görünen taraftı Trabzonspor, fakat futbolun meyvesi gol olmayınca ne kadar iyi oynarsan oyna bütün iş gole endeksli. 

Trezeguet’in yüzde 99’luk bir gol kaçırmasına rağmen takımın havasını değiştiğini görebiliyoruz, Onuachu ve Pepe’de geri geldiğinde bambaşka bir Trabzonspor izleyeceğimizden eminim.

Mehmet Can’ın, Denswil’in, Vişça’nın, Mendy’nin, Trezeguet’nin ve Enis’in ekstra işler yaptığını ve bu maça dair iyi hazırlandıklarını oynadıkları oyundan anlayabiliyoruz. Enis Bardhi’nin ise zayıf kaldığını, oynadığı pozisyonun hakkını veremediğini gördük. 

Ancak maçın 43.dakikasında Beşiktaş ceza sahası içerisinde Bardhi’ye yapılan forma çekme ve itme pozisyonunun net penaltı olduğunu ama hakemin VAR ile iletişiminin ardından bunu yok saydıklarını gördük.

Penaltı pozisyonuna itiraz iyi oynayan Trabzonspor’un konsantrasyonunu bozması sonucu Beşiktaş’ın golü geldi. Bir hakemin bir maça olumsuz ne kadar etki edebileceğinin net bir göstergesi olan bu pozisyon ve akabindeki gol, Türk futbolunun ne kadar kötü yönetildiğininde net bir örneğidir. 

Maçın ilk devresi bu rezaletle, Beşiktaş’ın koca bir devrede çektiği tek bir şutunun gol olmasıyla  1-0 Trabzonspor aleyhine sonuçlandı.

Maçın ikinci devreside Trabzonspor maça iyi başladı ve oyunun tek hakimiydi fakat, yine penaltılık bir pozisyonda, Trezeguet’nin düşürülmesi akabinde Beşiktaş kontra atakla ikinci gole imza koydu. İnanılır gibi değil maçın tek hakimi Trabzonspor ancak, galibi maalesef Beşiktaş oldu. 2-0 

Beşiktaş’ın attığı ikinci golden sonra Trabzonspor’un direnci doğal olarak biraz kırıldı. Ve Beşiktaş oyuna ortak oldu. Bu dakikadan sonra orta alan mücadelesi şeklinde geçen maç, bir süre sıkıcı bir hal aldı. 

Bu durum bir müddet sonra yine Trabzonspor’un lehine iyi ve baskılı oyun olarak döndü fakat, kapanan Beşiktaş Trabzonspor’a hiç pozisyon vermedi desek yeridir.

Gol yollarında etkisiz olsakta, iyi oynadığımız maçın, penaltı beklediğimiz anında ki, pozisyon dünyanın her yerinde net penaltıdır, art niyetli hakemin kasti kararına mükabil yediğimiz gol maçı kaybetmemize sebep oldu. 

Bardhi’nin pozisyonunda, hakem efendi hakkımız olan penaltınızı vermiş olsa, Trabzonspor 1-0 üstünlüğü yakalayabilir ve bu kötü Beşiktaş karşısında, maçı dahada bırakmazdı ve galip bitirmesini başarabilirdi.

Maalesef yine hakem kurbanı olduğumuz bir maç daha tarihimize ekliyoruz. Ben bu maçı kayıtlarıma Hakem 2-0 Trabzonspor olarak geçiyorum. Hakkımı da helal etmiyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber