Akyazıda Tıpa tıp dolu, yani 40 bin taraftarın önünde bu özel sezonda Trabzonspor, ilk devrenin son müsabakasına Başakşehir maçına iki as stoperinden yoksun ama inançlı çıktı.

Trabzonspor ve Başakşehir tam bir taktik savaşı ile maça başladılar, fakat topa daha çok sahip olan Trabzonspor’du ancak pozisyonlar bulmasına rağmen golü bulamadı.

Dorukhan ve Cornelius’un kaleyi yokladığı anlarda iki top direkten döndü, orta sahada Hamsik inanılmaz mücadele ve kontrolle oynadı, fakat ileri uçta final paslarında biraz zorlandık.

Denswil ve Hüseyin’in ilk kez bir arada partner olmaları maçtan evvel endişe yaratırken, ilk devre pekte sırıtmadılar ve bir nebze endişeli yüreklere su serptiler ancak gereğinden fazla geri pası yapmaları bana göre hataydı.

Belliki Başakşehir Emre Belözoğlu ile gerçekten toparlanıp horalanmış ve iyi bir takım ortaya çıkarmışlar, Trabzonspor’un üzerine fazla gelemediler fakat geldikleri anlarda etkili ve hızlı geldiler ancak pozisyon bulmakta zorlandılar.

Trabzonspor’un kazanmayı daha çok arzu ettiği bu müsabakada, taraftarında hucümda ve savunmada takıma katkı sağlaması oldukça görülmeye değer ve alkışı hakeden unsurlardandı.

İlk devre itibarıyla taktik savaşı şeklinde geçen ve gol sesinin çıkmadığı bir mücadele izledik, tarafların 0-0’lık skorla soyunma odalarına gitmeleri muhakkak içerdeki taktik aktarımlarının hararetli geçeceğini göstermektedir.

Maçın ikinci devresi Başakşehir’in üstünlüğü ile başladı fakat bu uzun sürmedi, Başakşehir daha çok yenilmemek için mücadele ederken hakem Meler’de onlara yardım etti, bütün taktir haklarını Başakşehir’den yana kullanırken, Trabzonspor’un hakkına tecavüz etti.

VAR denen çağın muhteşem teknolojisini getirip ağızlarının içine koydular onlar halen körebe oynuyorlar, bariz pozisyonları göremeyerek geçmişte olduğu gibi bugünde Trabzonspor’un sinir uçlarıyla oynuyorlar.

Trabzonspor pozisyon üretmekte zorlanıyor, gol atamayacak sanane, sen bariz penaltısını ver gol olur olmaz sanane, sen görme özürlüysen VAR’daki müptezelde demekki, Ahlak özürlü ki, bariz penaltıyı vermiyorsun kimden, Emre emicenden mi korkuyorsun.

Trabzonspor’un Başakşehir maçını galibiyetle tamamlaması belliki bazı ruhu kara, niyetleri ahlaksız kişilerinde işine gelmemiş olacakki, bu Halil denen müsvetteyide etkisi altına almışlar, maçın içinde onca duraklama, 6 oyuncu değişikliği ve VAR incelemeleri olmasına rağmen, ilave süre olarak 3 dakika eklemesi tam bir operasyon göstergesi idi.

Başkan sn.Ahmet Ağaoğlu maçın ardından açıklamalarda bulundu, tamamını izlediğim açıklamasında ilgimi çeken bir açıklamasında aynen şöyle diyordu başkan, 2019-20 sezonunda oynanan senaryo pişirilip pişirilip önümüze getirilmeye çalışılıyor, sakın haa, sakın haa diyerek uyarıda bulundu. 

Başakşehir’e kaybettiğimiz şampiyonluğun senaryo ve ali cengiz oyunları ile elimizden alındığının resmî bir açıklamasıydı bu, çok yazık gemde çok yazıkki, o zamanda bunu biz haykırırken Başkan sessiz kalmıştı, şimdi her şey daha net anlaşılıyor.

Nedir arkadaş ya, üç İstanbul büyüğüne Trabzonspor’u hep ezdirdiniz de, onların yarış dışında kaldığı sezonda, taraftarı dedemin torun sayısını geçmeyen İstanbul’un semt takımı Başakşehir’e de bizi ezdirdiniz.

Anlamadım illaki şampiyonluk İstanbul’da mı kalmalı, yine üç İstanbul büyüğü yarış dışı kaldı diye, yinemi Başakşehir olsun istiyorsunuz, eğer böyle bir planınız varsa sakın denemeyin bu kez hem başaramayacaksınız, hemde rezil olursunuz.

Ne yaparsanız yapın, Trabzonspor’un bu yıl şampiyon olmasını engelleyemeyeceksiniz,  ağlasanızda, zırlasanızda, zorlansanızda engelleyemeyeceksiniz.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber