İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Son yıllarda çok önemli sıkıntılar yaşayan Şehirlerin başında Hatay geliyor.

Gazi Mustafa Kemalin özel ilgi gösterdiği Hatay 1938 de yapılan halk oylamasıyla Türkiye’ye ilhak etmişti.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci arkadaşım Ahmet Abdullahoğlu ’’Hatay terk edilecek vatan değildir’’ diyerek yaptığı açıklamasında feryat etti ama henüz sesini duyan olmadı.

6 Şubat depremi sonrası devam eden çalışmalar rayına oturmadı.

Enkaz kaldırma, çadırda kalanlar, çadır bulamayanlar için söz verilen konteynır eksikliği devam ediyor, kalıcı konut zaten büyük ihtiyaç giderilmesi için epey zamana ihtiyaç var.

Hatay denilince sıkıntı gidermek için ulaşmayacağı makam bırakmayan Gazeteci arkadaşım Ahmet Abdullahoğlu bu konuda herkes gibi çok dertli.

Bir tarafta deprem enkazı bir tarafta bölgeyi ve büyük oranda Hatayı istila eden Suriyeli yoğunluğu.14-16 yaşlarında kız anne olanların hemen her gün hastanelerde doğum yapması, hızla artan ilticacı nüfusu önümüzdeki yıllarda büyük tehlike olacak.

Ne olur Hatay’ın sesini birileri duysun, deprem sonrası ve Suriyeli nüfus artışını.

----------

Erdoğan’dan memur ve emekliye zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan çoğunlukla uçakla seyahat ettiğinde yanında taşıdığı yandaş Gazetecilere Macaristan dönüşü önemli açıklamalarda bulunur.

Bu kez son aylarda can çekişen emeklilere zam verileceği açıklamasında bulundu.

“Emeklilerle ilgili Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil.” diyerek açıklama yapan Erdoğan’ın emeklinin durumuyla böylece haberdar olduğu konuşuluyor.

Cumhurbaşkanım devlet insanları arasında ayrım yapmaz. Emekliler gerçekten mağdur, insanca yaşayacakları bir gelire kavuşturmak sizin emrinize bakar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber