6 ŞUBAT 2023 . 04:17

Depremin etkilediği bölgelerinden Malatya Doğanşehir ilçesine ziyarette bulunduk. Hem depremzedelere yardım hemde acılarına ortak olmaya gittik.
 Günün özeti şu...
Acının, dili, dini, ırkı olmadığına bir kez daha şahit olduk.
Devlet ve millet bir bütün olduğunu birkez daha gördük.
Orada parayla alabileceğin birşeyin olmadığını gördük.
Bilinçsiz uygulamada sonucunun ne olduğuna şahit olduk.
Bir de unutmadan; afet üzerinden siyasi veya ticari rant hedefleyenlerin acizliğini gördük. 

Karşılaştığımız manzaralar içler acısı yollar parçalanmış evler yıkılmış soğuk bir yandan yokluk ve çaresizlik içinde bir şehir. 
Depremin 5.günü 8135 yıkık ve hasarlı binadan toplam 164 kişi çıkarılmış ve vefat eden vatandaşlarımız defnedilmiştir.1 kişinin canlı veya cansız bedenine henüz ulaşılmamış bir şehir.. 
Doğanşehir/Malatya

İlçede çadırlar kurulu vatandaş disiplin içinde sıraya girerek gerekli eksiklerini listeler halinde Acar ekiplerine veriliyor. İçerde hazırlanan listeler sahiplerine teslim  ediliyor.
Gelen yardımları düzgün bir  şekilde ayrılan bölümlere yerleştiriliyor . Depoların bulunduğu alana güvenlik güçlerinin kontrolü ile sırayla alınıyor. Çadırların olduğu alanda seyyar lavabolar yerleştirilmiş. İlk günlerde yağmalama olmuş  ancak sonraki günlerde rastlanmadı.

Kontrolsüz ve ihtiyaç fazlası ürünlere yol kenarlarında çokça rastladık. Özellikle ekmeklerin ziyan olduğuna şahit olduk. Afad ve gönüllü derneklerin de depolarında yeterince ekmek olduğu ve yeni gelenleri alamadıklarını  gördük. Aslında karşılığı olmadan  görüşülmeden  göndermek çokta uygun değil. Sizler bizler evlerimizden yüreklerimizden iş yerimizden dişimizden tırnağımızdan başımızın gözümüzün sadakası diye göndermeye çalıştıklarımızın ziyan olmasını istemiyorsanız aman dikkat.  
Sekiz on katlı bir bina tek kata dönmüş, inşaatı daha yeni bitmiş satılık tabelası üzerinde olan iki katlı Bahçeli villaların tuzla buz olduğu 40 bin nüfuslu  şehirde en fazla 4 bin kişinin kaldığı, iş yerleri dükkanların savaş alanına döndüğü yerler buralar.. 

Enkaz altındaki insanların dili dini ırkı gözetmeksizin üsttekilerin can havliyle uğraşmaları afad ekipleri acar ekipleri itfaiye asker polis sağlık çalışanları , yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin arama kurtarma çalışmaları takdire ve teşekküre şayandır. 

Afetler üzerinden şahsına münasır siyaset ve ticari rant yapanlara çok şey söylerim de.. Aman neyse. 

Rabbim ülkemizi görünür görünmez belalardan musibetlerden uzak eylesin.. 

Geçmiş olsun Türkiyem..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber