Uzun bir aranın ve büyük bir özlemin ardından resmi müsabakalar için Türk futbolu ve Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası 5.Tur müsabakasında Samsunspor ile Vira Bismillah dedi. 

Trabzonspor bu müsabakaya ufak bir rotasyon ile çıktı çünkü, hafta sonu cumartesi akşam lige start maçında evinde lider Fenerbahçe’yi konuk edecek. 

Samsunspor, dolayısıyla kupa maçı tabiki önemli, Trabzonspor hiç bir resmi müsabakasını önemli yada önemsiz diye ayırmaz fakat, doğal olarak klasman farkı olduğu için bu maça rotasyon düşünmekte oldukça doğal olarak karşılanmalı.

Beklendiği gibi Trabzonspor maça Samsunspor karşısında baskılı, üstün ve iyi oynayarak başladı, zaten maçın 10.dakikasında Bakasetas’ın asistini şık bir dokunuşla gole çeviren Umut Bozok, takımının 1-0 üstünlüğünü sağlarken, bu golün akabinde 28.dakikada Trezeguet müthiş bir asistle Naci’yi gördü ve genç Naci’de bunu affetmeyerek takımının 2.golünü atarken, kendisininde Trabzonspor formasıyla ilk resmi golünü kaydetti. 

Maçın ilk devresi 2-0’la geçilirken, bu bölümde sahanın her alanında Trabzonspor üstünlüğü vardı. Oyun, fizik ve topa sahip olma, orta alanda ve ilerde baskı her şey Trabzonspor adına olumluydu ve güzel bir devre izledik. 

Maçın ikinci devreside Trabzonspor’un hakimiyeti ve iyi oyunu ile geçti, bu yarıda Trabzonspor bazı oyuncu değişiklikleride yaptı ve oyun daha çok Trabzonspor’un taktiksel ve oyun anlayışı açısından idman havasında geçti. 

Maçın genelinde Naci Ünüvar muhteşem bir performans ve oyun tekniğiyle oyun aklı koydu sahaya, Trabzonspor adına Naci’nin büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Maçın 89.dakikasında da, maçın 3. kendisinin ise ikinci golünü kaydetti, bu golle Trabzonspor 3-0’lık üstünlük elde etti. 

Naci’nin yanında Cihan Haspolat’ında bölgesinde iyi bir performans ortaya koyduğunu söyleyebilirim, sonradan Eren’in yerine oyuna dahil olan Arif Boşluk’ta kaliteli ve gelecekte büyük oyuncu olacağını, hazırlık maçlarında olduğu gibi bu maçtada oyunda kaldığı sürede gösterdi bizlere. 

Maçta başka gol olmayınca Trabzonspor’un çok rahat oynadığı maçta bu skorla sona erdi ve Trabzonspor adını bir üst tura yazdıran taraf oldu. 

Turu geçen Trabzonspor, bu oyun ve moralle hafta sonu için morallendi diye düşünüyorum, ezeli rakibimiz Feneri Trabzon’dan eli boş yollamak ve yeniden uçuşa geçmek için oyuncularımıza, “hayde uşaklar vira bismillah” diyelim. 

(İNADINA TRABZON İNADINA TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber