Trabzonspor İstanbul deplasmanında konuk olduğu Karagümrük’ü, penaltıdan Djaniny ve Abdülkadir Ömür’ün attıkları gollerle 2-0 yenerek, yenilmezlik serisini 26 maça çıkararak ve ayrıca 36 puanla ligin uzak ara lideri olmaya devam etti.

Trabzonspor, yayıncı kuruluşun ticari kaygısı ve rakiplerimizin bir umut puan kaybı gelir mi diye baktıkları Karagümrük maçına, İstanbul’un dağ başında güneşli bir havada, konsantrasyonu zor bir iklimde çıktı.

Maç Trabzonspor adına gerçekten alışık olmadığı bir vakitte, güneşli bir havada oyuna dikkat kesilmesi, alışması zor oldu, neyse ki, oyun Trabzonspor’un kontrolünde başladı ve oynandı.

Maçın 15.dakikasında, ceza sahası içerisinde Djaniny’e yapılan sert hareket hakem tarafından olmasada, VAR tarafından penaltı olarak değerlendirildi.

Bu atışın başına geçen Djaniny, penaltı vuruşunu iyi yaptı fakat kaleci topu çelerek gol olmasını engelledi, ancak burada VAR tekrar devreye girerek kalecinin, atış esnasında bir ayağının çizgi üzerinde olması gerekirken, olmadığı, hatta bir metre kadar öne çıktığı görüldü.

Buna sebep VAR atışın tekrarlanmasını istedi, tekrar topun başına geçen Djaniny, bu kez güzel bir vuruş yapamadı ancak golü kaydetti, bu golle maçta Trabzonspor 1-0 üstünlüğü yakaladı.

Bu golden sonra Trabzonspor oyunu  oldukça rolantiye aldı, zaman zaman oyuna yön verdi derken, kontrolü elinden hiç bırakmadı.

İlk devrenin bitimine saniyeler kala, Djaniny sağ taraftan getirdiği topu, soldan içeri kat eden Nwakaeme’nin önüne alda at der gibi bıraktı, fakat top cambazı Nwakaeme, kaleye 30 cm. evet evet yanlış yazmadım 30 cm. mesafeden topu dışarı attı, mucize gibi bir pozisyon, Nwakaeme ayağında gol olmadı.

Bunu gol yapabilsek, devreye daha emin ve daha güçlü bir şekilde 2-0 önde girmemiz içten bile değildi, fakat ahlanıp vahlanacak, halimiz yok, bazı oyuncuların bu maça dair performans düşüklüğü gözlendi, bunlardan Djaniny, Cornelius, Nwakaeme ve Edgar başta geliyor, bu oyuncuların derdi ne anlamadım, ben anlamasamda olur, umarım hoca anlar ve gereğini yapar.

Maçın ikinci devreside ilk devresinin kopyası gibi Trabzonspor’un kontrolünde başladı ve oynandı, Maçın bana göre  61.dakikası geldiğinde Abdülkadir Ömür klasına yakışır öyle bir gol attıki, akan oyunda ceza sahası dışından sol ayak müthiş vurdu ve kaleci sadece seyretti, bu golle Trabzonspor 2-0 üstünlüğü yakaladı.

Trabzonspor’un ligde şampiyonluk adayı rakiplerine uzak ara puan farkı yapması, bir dizi medya, yorumcu ve rakip taraftarlarının da dillerine pelesenk olmasına neden oldu, bu güruh yalan yanlış paylaşım be haberlerle Trabzonspor’a saldırısını her geçen gün  iyiden iyiye artırıyorlar.

Bunları biliyor ve bekliyorduk zaten, önemli olan bu saldırılara muhatap olmadan, işimize bakarak, Trabzonspor’un hem zirvede, hemde dillerde bir lider olmasını sağlamanın keyfi ve feyzini sürmek, ayrıca;

Alanyaspor’un Antalyaspor’a, Konyaspor’un Gaziantep’e ve Hatayspor’da Sivasspor’a kaybetmesi sonucu, Trabzonspor bu galibiyeti ile kıskananları çatlatır mı bilmem ama, kıskanmayın çalışın sizinde olur diyerek, zirvede yalnız bir lider olmanın gururunuda yaşamak lazım.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yakup 2 yıl önce

MaşAllah lidere hemdeee na mağlüp lider

Avatar
Abdullah Doksanbir 2 yıl önce

Sevgili Hüseyin:
Çok güzel yazdın,
Maça gitmeye gerek k kalmayacak şekilde anlattın ,
Yazını okuyunca ,
Maçımızı senin yorumunla daha güzel tanımlı ve daha net pozisyon anlatıyorsun,
Seni okumak maç izler gibi oluyor.
Yazılarına devam et .
Seni her zaman okuyacağım

Avatar
Abdullah Doksanbir 2 yıl önce

Sevgili Hüseyin:
Çok güzel yazdın,
Maça gitmeye gerek k kalmayacak şekilde anlattın ,
Yazını okuyunca ,
Maçımızı senin yorumunla daha güzel tanımlı ve daha net pozisyon anlatıyorsun,
Seni okumak maç izler gibi oluyor.
Yazılarına devam et .
Seni her zaman okuyacağım



Günebakış Trabzon Haber