Trabzonspor belli ki evinde 0-1 kaybettiği Kayserispor müsabakasın ardından, Gaziantepspor deplasmanına bu maçın stresi ile çıktı ama, strese yenik düşmeden maçı kazanmasını bildi. 

Abdullah hocanın kadrosuna baktığımızda anlaşılan  Kayserispor mağlubiyetini Trabzonspor’un yeni iki tane stoperine kesmiş. Kayserispor maçında da belirttiğim üzere maçın en kötülerinden biri olan Benkoviç maç kadrosunda olmazken, Baniya yedek soyundu. Hoca bu konuda haklı mı bence haklı.

Abdullah hoca Gaziantepspor deplasmanında Denswil’e partner sağ stoperde Mendy ile bu maça çıktı. Belli ki hoca bir arayış ve yeniden yapılanma çırpınışları içerisinde ancak, bu tip düşüncesi olan hocanın, gitmesine hemen hemen kesin gözüyle bakılan Bakasetas’ı neden hala ilk 11 oynatıyor anlamak mümkün değil.

Yanlış anlaşılmasın Bakasetas kötü oyuncu demiyorum, hedefsiz kalan Trabzonspor’da gelecek sezonun planlaması yapılırken, Başkan Ertuğrul Doğan’ın ifadesiyle kendisine yapılan iki teklifede olumlu yanıt vermeyen bu oyuncuyu neden hala ilk 11 çıkarıyorsun benim anlamadığım ve vurgulamak istediğim konu bu. 

Eğer Bakasetas’a dair halen gitmesi kesinleşmemiş olduğundan ve Trabzonspor’da kalma umudu varsa ve bu umut yüksekse tamam ama, nebileyim ki kırmızı kar yağacak. Yok eğer gerçekten böyle bir umut yoksa, o zaman Abdullah hocam kusura bakma, bir daha gelecek sezonun planlamasını yapıyorum deme. 

Ayrıca, Baniya ve Benkoviç‘e kesik attın anladık da, Mendy’i stoperde kullanmak eğer transfer istiyorum mesajı değilse, Hüseyin Türkmen’i orada değerlendirip, Mendy’i Berat ile birlikte kullansaydın bari. Çünkü, isteksiz olan Bakasetas’ın yanında Abdülkadir’de formsuz olunca orta alanda Trabzonspor hem zayıf düşüyor, hemde çok zorlanıyor. Kısaca bu durum bize şunuda net gösteriyor! Hamsik yada Sosa vari bir oyuncuya muhakkak ihtiyacımız var. 

Biraz maça değineyim, Trabzonspor maça iyi başlayan ve baskılı oynayan taraftı. Gaziantepspor bildiğimiz gibi, kontratakla pozisyon ve gol bulma anlayışıyla sahada yer alırken, Trabzonspor ilk dakikalarda  buna karşılık vermekte zorlanmadı. 

Maçın onuncu dakikasından sonra ise, Antep maçta dengeyi kurdu ve baskısını hissettirmeye başladı, bu dakikalarda karşılıklı ataklarla güzel mücadele izledik fakat, Gaziantepspor çok da etkili oldu diyemeyiz.

İlk devrenin 30 ila 40. dakikalari arasında Trabzonspor ağırlığını oldukça hissettirdi ancak gol bulmakta yine zorlandı. Bu dakikalar içerisinde Onuachu’nun çok iyi bir kafa şutunu ve Bakasetas’ın bir şutunu kurtaran Antep kalecisi bu dakikalarda kalesinde devreleşti. Ayrıca Onuachu’nun iki güzel kafa şutuda direğin yanından auta gitti. 

İlk devrenin son 15 dakikasında daha iyi oynayan Trabzonspor, ikinci devreye de aynı hızla başlayınca 48. dakikada golü buldu. Yine Onuachu’nun kafa şutu Antep defansın dönünce dönen topu, Trezeguet kafayla tamamladı ve Trabzonspor’un üstünlük golünü kaydetti. 0-1 

Fırtına koptu bir kere, 59. dakikada ceza sahasının oldukça dışında topla buluşan Bakasetas, bu aralar kora kor mücadeleden çok en iyi yaptığı şey şut tatmak işini tekrar deneyerek, sağ ayakla güzel bir şut gönderdi kaleye. Yerden ve düzgün,  tabiri caizse ip gibi giden top Trabzonspor’un ikinci golü olarak Antep ağlarıyla buluştu. 0-2 

Onuachu çok koştu ve yoruldu, yerini Enis Destan’a bıraktı. Enis halefi Onuachu’ya nazire yaparcasına 76.dakikada güzel bir kafa şutu attı kaleye ve kaleciden dönen bu topu yine bu akşamın iyilerinden Trezeguet, ilk golündeki gibi takip etti ve şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı. 0-3 

Maçın 80. dakikasında Gaziantepspor taraftarlarının protestosu eşliğinde kazandıkları bir frikik atışında, Denis Draguş mükemmel bir vuruşla harika bir frikik golü attı ve skor 1-3 oldu.

Bu skorla maçı galip tamamlayan Trabzonspor üç golle üç puanı almasını bildi. Galibiyet her zaman güzeldir. Galibiyet olsun çamurdan olsun dermişim, çamurdan galibiyet olmaz da, yarım sıfır olsun, ama galibiyet bizim olsun diyebilirim.

Trabzonspor bu galibiyetle puanını 26’ya çıkararak ligde avarajla Beşiktaş’ın önünde dördüncü sıraya yerleşti. Hiçbir zaman Trabzonspor’un hedefi bitmez, bu ligde birincilik ve ikincilik kadar üçüncülük de bir hedeftir. 

Antep deplasmanında bu galibiyetin Trabzonspor adına her açıdan çok değerli olduğunu düşünüyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber