Çok acı, çok dramatik, çok duygusal ve çok ibret alınması gereken bir Deprem Afeti ile bütün ülkemiz sarsıldı, 13,5 milyon insanımızın direk etkilendiği, geri kalan bütün ülke insanımızın onlarla birlikte yüreği yandığı günlerden geçiyoruz. 

Bu günlerde acılar acıları, hikayeler hikayeleri istemsizce tarihe not düşmek üzere biriktiriyor. 

Bütün ülke deprem bölgesi insanımız için seferber olmuş, yediden yetmişe bütün herkesin, benimde nasıl bir katkım olabilir diye çırpındığı günlerden geçiyor ve bu anlamda da tarihe not düşecek hikayeler biriktirdiğimiz günler yaşıyoruz.

Son yüz yılın bu en büyük afetinin, ülke insanımız adına bir milat olması, doğal olarak ortaya çıkan bu birlik beraberlik ortamının daimi olması için, küskünlüklerin, kavgaların, ihtirasların, kötü düşünce ve niyetlerin geride bırakılabileceği, gelecek adına rekabetin var olduğu ancak dostluğun baki olduğu günlere kavuşabilmek için, Trabzonspor’un çağrısına kulak verilmeli.

Trabzonspor taraftar gruplarından SADAKAT grubunun başkan ve yöneticileri bir biri ardına çağrılarda bulundu.

İlk evvel, Trabzonspor iç saha maçları için kombine bilet sahiplerine Basel maçına dair bir seferliğine kombinelerin kulübe devredilerek, satışa sunulmasını ve herkesin bu maça bilet satın alarak gitmesini, buradan gelecek olan gelirinse depremzedelere gönderilmesini önerdiler. 

Akabinde, Trabzon’da oynanacak konferans ligi müsabakası olan, Basel maçına, İstanbul’un üç büyük kulübü başta olmak üzere, bütün süperlig takımlarının taraftar gruplarını davet etmesi, takdire şayan bir davranıştı. 

SADAKAT taraftar gurubunun bu çağrıları üzerine, Trabzonspor yönetimi ve başkan Ahmet Ağaoğlu’nun bu konu üzerine açıklama yaparak olumlu cevap vermesi,

Trabzonspor olarak, Basel maçına dair bir seferlik kombine biletlerin askıya alındığını ve bütün takımların taraftarlarına bilet satışının açıldığını, biletlerin tükenmesi halinde hatıra bilet satışının olacağını ve buradan elde edilecek bütün gelirin depremzedelere gönderileceğini alıklaması, 

Bunun akabinde ise, birlik beraberlik ile tek yürek olmak ve küslüklerin artık son bulması için, başta Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş başkan ve yönemleri olmak üzere bütün kulüplerin yönetimlerini Trabzon’a, Basel maçına davet etmesi alkışa değer bir davranıştır. 

Duyduğumuz ve takip ettiğimiz kadarıyla SADAKAT grubunun ve Trabzonspor’un yaptığı birlik beraberlik çağrılarına olumlu dönüşler olmaya başlamıştır.

İlk evvela bu çağrıları yapan ve ön ayak olan SADAKAT taraftar grubu yöneticilerinden Tolgahan DEMİRBAŞ’ı tebrik etmek istiyorum, sonra bu çağrılara olumlu cevap verip açıklama yapan Trabzonspor ve başkan Ahmet Ağaoğlu’nu tebrik ediyorum.

Bu birlik beraberlik çağrısına mukabil, olumlu geri dönüşler yapan taraftar gruplarına ve kulüp yöneticilerine bu bir milattır, bu miladı fırsata çevirmek bir büyüklüktür çağrısını yaparak, bütün ilgililerin bu çağrıya iştirak etmesi temennisiyle hepsine şimdiden teşekkür ederim. 

Ayrıca, sadece spor camiasında değil, bütün alanlarda, özellikle mimari ve imar açısından, muhakkak ama muhakkak inşaat sektöründe, sonra şehircilik planlamasında bu depremlerden ders çıkarmak ve her işi etik olarak doğru yapmak ve yapılandırmak üzere, bu alanlarda da, bu miladı iyi okumak, iyi değerlendirmek gerekir. 

Bu bir milattır, ülkemiz çok büyük bir acı yaşadı ama, bu acıyı sevince, mutluluğa ve birlik beraberliğe çevirebilirsek, bu miladı iyi değerlendirip inanıyorumki, o acılı insanlarımızın acıları bir nebze olsun diner, bir nebze olsun yaraları sarılır diye düşüyorum. 

(TÜRKİYE BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLMALI)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber