Milletvekili olmak bir şahsın haydutluk yapmasına izin veren bir unvan değildir. Sen vekil isen bizler de burada asılız.  

Güya hukukçu imişsin de, sana yazıklar olsun. Kafa tuttuğun ve küçük düşürmeye çalıştığın o üniformalı askerin yerinde ben olsam sana Osmanlı tokadını vurur varsa da cezası gider çekerdim.  

Mahmut Tanal Efendi, senden nasıl vekil olmuş bir vatandaş olarak buna şaşkınım. Türk Milletinin güvenliğinin teminatı olan Türk askerine karşı yaptığım malum davranışın bütün milletimizin vicdanında seni ne hale soktuğunu ben burada yazamıyorum. Ama tahminim sen anlamışsındır. 

Milletvekillerini bize hizmet etsinler diye seçiyorum. Devletin güvenlik güçlerine karşı terör estirsinler diye değil. 

Canhıraş bir vaziyette ve kameraların önünde hangi yasa dışı eylemi yasalardan kaçırmak için gerçekleştirdin. Zorun belan neydi bunun bir hesabını mutlaka vermelisin.  

Ben milletin aslı olarak vekilime soruyorum bunu cevaplayacaksın.  

Zor duruma sokmaya çalıştığın o Türk askeri, unutma ki, senin de güvenliğin için orada görev yapıyordu.  

Hiç utanmadın mı? 

Asıl kabahat sende değildir. Asıl kabahat sana bu yetkileri verenlerdedir. Milletvekili dokunulmazlığının altına sığınarak kabadayılık yapmak bırak bir milletvekiline delikanlılığa sığar mı? 

Kendini kabadayı olarak görüyorsan çıkarsın er meydanına orada gösterirsin o kabadayılığını. Bakalım bir tokatta yerinden kalkabiliyor musun? 

Mahmut Tanal, biliyor musun ki, sen çok korkak bir yaratıksın.  

Türk askerine karşı gerçekleştirdiğin o eylemin askerimizi değil seni küçültmüştür. 

Dilerim günün birinde o karşısında zora soktuğun askerlerin yardımına muhtaç olur da onların nasıl bir kutsal görev yaptıklarını daha iyi anlarsın. 

M.Sadullah SAĞLAM 31.07.2023 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber