Bu başlık altında kaçıncı yazım bilemiyorum ama, her yazmaya başladığımda hissettiğim heyecanın aynı olduğunu söyleyebilirim.

Yüce Rabbimize Hamdolsun ki, bizleri içi mükafatlarla dolu bir Ramazan’a ulaştırırdı.

Bereketinin haddi hesabı yok Ramazan ayının, bi kere içinde barındırdığı “Kadir Gecesi” nin bin aydan daha hayırlı olduğu müjdesi var.

Cehennem kapılarının kapandığı, Cennet kapılarının ise sonuna kadar açıldığı böylesine güzel bir aydır Ramazan ayı.

Bizler Elhamdülillah Müslüman olarak bu güzel aydan faydalanmasını bilebilmemiz lazım.

Bu ayda Müslümanların manevi duyguları ve yaşantıları zirveye çıkar. Birçok kişi bu ayda bütün kötü alışkanlıklarından kurtulur. Tövbe eder ve Allah cc yoluna girer.

Birçok kişinin kin dolu yüreği yumuşar, hiç affetmeyeceği kişileri af eder. Birçok kişi bir an önce “Zekatımı” vereyim de ihtiyaçlı bir kardeşim evinin bir eksiğini gidersin diye harekete geçer.

Kamu kurum ve kuruluşları dahi bu ayda farklı bir çalışma içerisine girer. Her evin Ramazan’ın havasını solumasına yardımcı olurlar.

STK lar Muhtarlıklar herkes elinden geleni yapmaya çalışır. Bendeniz bu yardım konusunda daha önceleri de yazmış olduğum gibi yine bu konu hakkında bazı tespitleri siz okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

Yapılan yardımlar gerçekten küçümsenmeyecek kadar çok. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Ancak, bu yardımların yapılış tarzı ve yöntemindeki eksiklik hala devam etmektedir.

Bu günlerde Muhtarlıkların önü dolu, Kızılay’ın önü dolu, Valilikte ilgili birimlerde kuyruklar var. Belediyeler ha keza öyle.

Bunları engellemenin yolu vardır. İyi bir “DATA” oluşturmak ve ihtiyaçlı olanlara tek elden dağıtım yapmak.

Hem de öyle yapmalı ki ne Valilik ne Belediye veya ne bir STK biz bu Ramazan şu kadar kumanya dağıttık dememeli.

Genç kızlarımızın, yaşlı amcaların omuzlarında kumanya kutuları veya çuvalları ile onurlarını zedelememek gerekir. Bizzat yardım paketi gecenin bir saatinde adrese teslim edilmeli.

Bundan da öte “Yardım Paketi” yerine ihtiyaçlı kişinin banka hesabına paranın yatırılması en güzelidir. Zekatlar genelde Ramazan ayında verilir. Ama bu bir İslami kural değildir.

Başka yanlış anladığımız bir alışkanlıkta Zekâtı ısrarlı bir şekilde yardım paketi ile ilgiliye vermemizdir.

Bu da İslami bir kural değildir. Zekât, infak veya sadaka bunlar “Nakit” olarak da verilebilir.

Önemli olan bu tür bağışlarda bulunacak olan kişilerin zekatlarının veya bağışlarının bir havuzda toplanması ve oradan dağıtılmasıdır.

Bu o kadar zor olmasa gerek. Böyle bir sisteme geçiş yapılabilir. Yapılmalıdır.

İyiniyetli olanları tenzih ediyorum. Dağıtılan yardım paketlerinden yardım paketini dağıtan kişinin veya kurumun bir beklentisi olmamalıdır.

Cuma akşamı başlayacak olan ilk teravih namazımız mübarek olsun. Cumartesi de başlayacak olan Ramazan’ımızın Tüm Dünya Müslümanlarına Hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber