Ziraat Türkiye kupası son 16 turunda Trabzonspor İstanbul’da Ümraniyespor’a konuk oldu. 

Bu maça Abdullah hoca doğal olarak rotasyonlu kadro ile çıktı. Lig yarışında ilk 11 şansı bulamayan oyunculara bu maçın ilk 11’inde şans veren hoca, bu oyuncuların performanslarını görme ve maç eksikliklerini giderme açısından aldığı bu karar tabiki önemli.

Hoca, Hüseyin, Arif, Doğucan, Hamsik, Bardhi, Naci ve Umut Bozok gibi isimlere bu maçın ilk 11’inde şans vererek, bir anda direk oynayan kadrodan yedi oyuncuyu değişmesi risk olarak görülsede, rakip Ligimizin zayıf ekibi Ümraniyespor olunca, bu riskin çokta bir önemi olmasa gerek diye düşünmüştür.

Maçı yayıncı kuruluşun yetersizliği nedeniyle 12. dakikadan itibaren izlemeye başladık. Bu dakikada zaten Ümraniyespor golü bulunca, yediğimiz golle maçı izlemeye başlayınca morallerimizde bozuldu.

Trabzonspor’un maça nasıl başladığıyla alakalı bir fikrimiz olmadığından, bu konuda bir şeyler yazamayacağım fakat, bu dakikadan sonra izlediğimiz Trabzonspor, 1-0 mağlup olmasınında verdiği dezavantaj ile daha kontrolsüz bir oyun sergiledi diyebiliriz.

Ümraniyespor maçı kazanma arzusu ile sahada olduğu için, birde skor üstünlüğünü ele alınca, ilk devrenin genelinde oldukça rahat ve sakin bir oyun ortaya koydu. 

İlk devre Trabzonspor’da Bardhi ve Doğucan’ın orta alanda bekleneni ortaya koyamamaları, Hamsik’in yanlız kalmasına ve defansta Hüseyin ve Larsen’in hatalı oynamasına sebebiyet verdi.

Trezeguet’nin ise çok amatörce ve acemice hatalar yapması, tabiri caizse kendi kendine çaldım atması oldukça sinirleri gererken, kaçırdığı pozisyonlarda moralleride oldukça bozdu. Naci’nin ise beklenenden uzak olması ayrı bir hayal kırıklığıydı. 

Maçta ilk devre sonu yaklaştığında Trabzonspor baskısını artırdı, pozisyonda buldu fakat golü bulamayınca soyunma odasına 1-0 Ümraniyespor’un üstünlüğüyle mağlup girdi.

İkinci devreye Trabzonspor daha baskılı başladı, bu baskı oyun üstünlüğünü getirdi fakat, gol getirmedi. Trabzonspor baskılı oynamasına rağmen pozisyon bulmakta oldukça zorlandığını gördük.

Bu maçta, ligde zor anlar yaşayan ve küme düşme adaylarının en başında gelen bir takıma karşı, Trabzonspor’un neden etkisiz olduğunu, bu etkisiz futbolun kadro rotasyonuyla alakalı olduğunu kimse söylemesin.

Rotasyonun şart olduğunu yukarda söylemiştim ve yine aynı kanaatindeyim, bu rotasyon ara transfer döneminde olduğumuz şu günlerde, çok faydalı oldu diye düşünüyorum neden? çünkü Trabzonspor’da iyi bir temizlik şart olmuş, bunu gördük.

Maçın 90. dakikası geldiğinde hakem ilave süre olarak 7 dakikayı gösterdi, bu uzatma dakikalarının 3. dakikasında, hocanın gol umudu olarak ileri uca gönderdiği Hugo müthiş bir kafa vuruşuyla Trabzonspor’un beraberlik golünü attı ve kalan sürede başka gol olmayınca, Hugo’nun golü maçıda uzatmaya götüren gol oldu.

Bence Trabzonspor bu kupayı çok önemsemesine rağmen, Ümraniyespor’u hafife alınca konsantrasyon eksikliği yaşadı ve bu eksikliğin, maça çıkıldığında rüzgarla karşılaşması Trabzonspor’u oldukça etkiledi diye düşünüyorum. 

Maçın uzatma dakikalarının 100. dakikasında, Gomez’e yapılan hareket penaltı olarak değerlendirilince Trabzonspor büyük bir avantaj yakaladı, ancak bu penaltıyı usta ayak Bakasetas ne yazıkki gole çeviremedi.

Ama Trabzonspor buna takılmadı ve baskısını artırdı, bu baskıda maçın 104. dakikası geldiğinde Gomez’in güzel asistini nihayet Yusuf Yazıcı gole çevirince Trabzonspor 2-1 üstünlüğü yakaladı.

Bu üstünlük Trabzonspor’u rahatlatınca uzatmanın 111. dakikasında ceza sahası içerisinde Yusuf’a yapılan faul bu kez penaltı olarak değer kazanınca, topunda başına Yusuf geçti, bu penaltı atışını gole çeviren Yusuf, kendinin ikinci, takımınsa 3. golünü kaydetmiş oldu.

Çok geçmeden 114.dakikada bu sefer yine çok şükür Gomez golle tanıştı ve Trabzonspor kupanın bu ayağında işi uzattı ama olsun, sonuç olarak uzatmada olayı bitirdi diyebiliriz, çünkü artık skor 1-4 Trabzonspor üstünlüğüne gelmişti. 

Maçın 90 dakikalık bölümünün sonuna gelindiğinde artık bitti bu iş, tur gitti derken, Trabzonspor, ben bitti demeden bitmez diyerek, Hugo’nun sahneye çıkması bütün senaryoyuda değiştirdi.

Böylelikle Trabzonspor zayıf rakibini uzatmadada olsa yenerek, adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu. Zor oldu ama güzel oldu, Hugo’nun kafası turu getirdi, tabiri caizse Hugo çeyrek finale kafayı taktı. 

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber