İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

İkizdere’de son yıllarda hasret kaldığımız bir görüntüye şahit oldum.

Gördüğümüz manzaraya milletçe de çok ihtiyacımız var.

Memleketi idare edenlerin veya ettiğini zannedenlerin memleket meselesi konusunda bir araya gelemediklerini biliyoruz. Bu konuda birçok olumsuzluğa çok kez şahit olmuşluğumuz var.

Doğal coğrafyası bozulmayan İkizdere Vadisinde HES yapılmasını istemeyen vatandaşlar saygı sevgi içinde tek ses olarak Hayır dedi.

HES olmasını istemeyen yalnız yöre insanı değil bütün siyasi parti temsilcileriydi.

Öğretmenevinde yapılacak ÇED toplantısında firma temsilcileri yöre halkını HES konusunda bilgilendireceği önceden duyurulmuştu. Yapılacağı bertilen toplantıya katılan STK ile Siyasi Parti yöneticilerinin Milletvekillerinin ortak payda olan HES istemiyoruz düşüncesi bizleri de memnun etti.

Siyasi partilerden öncelikle iktidar partisi Milletvekili Muhammet Avcı’nın sahip çıkması, akabinde AKP Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve birçok AKP ilçe Başkanı ve AKP ‘li İlçe Belediye Başkanının konuyu sahiplenmesi sonucunda iktidar temsilcilerinin ilk kez böyle bir projeye tepki için İkizderelilerin yanında görülmesi güzel sevindirici bir konuydu.

Zira 2 yıl önce büyük protestolara sebep olan Taş Ocağı konusunda böyle bir tepki görülmemişti.

Dahası bu toplantıda AKP, CHP, MHP İlçe Başkanları yanında, siyaseten hiç bağdaşmadığım İkizdereli eski HDP’nin İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin de ortak masa etrafında buluşması hoşgörü ortamını aradığımız günümüzde çok güzel bir tablo idi.

Benzer bir buluşmayı 5 Mayıs günü iki sene önce kutladığımız Rize Zümrüt Gazetesinin kuruluş yıl dönümünde de Rize’de temsil edilen(HDP hariç) bütün siyasi parti İl Başkanları katılarak pastayı elbirliği ile kesmişlerdi.

Bu ortak buluşma Rize’de ikinci kez olurken ileriki günler konusunda ümit verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber