banner240
banner237
banner238

Özellikle bu günlerde ülkemize dört bir yandan saldıran çeşitli şer odakları ile son derece güçlü ve etkin bir şekilde bir savaş vermektedir. Bu mücadelenin en etkin silahı bizim birlik ve beraberliğimizdir.

Doğu ve güney doğu bölgelerimizde PKK, YPG, PYD v.s gibi emperyalist ülkelerin maşaları ile, Ak denizde mavi vatanımız için Yunanlılar ve müttefikleri ile, Ermenistan tarafından işgal edilmeye çalışılan Azerbaycan sorunuyla bütün bunların yanında içimizde bulunan kimi hain (Feto) çeteleri ile verilen savaşın, hiç de kolay olmadığı bütün vatandaşlarımızın malumudur.

Bu arada çalışma hayatına vurduğu darbe ile Korono virüs Kovit19 un da ekonomimize vurduğu darbenin hiçbir zaman küçümsenemeyeceğini unutmamak gerekir.

Sözünü ettiğim mücadelenin ekonomimize çok ciddi maliyetler ödettiği de ayrı bir gerçektir. Bu maliyetleri en zengininden en fakirine, en üst makamlardakilerden en alt makamlardakine dengeli bir şekilde yansıtabilmek için acilen çok adil bir gelir dağılımı planlamasının yapılması şarttır.

Ekonomik paket ancak buna denilebilir.

Şayet milli gelirimiz, bütün kesimlerde olabildiğince makul ölçülerde paylaşılırsa kesin olarak ifade edebilirim ki, mevcut sorunlarımızın tümü olmasa da %70 gibi büyük bir kısmı kendiliğinden yok olacaktır.

Ülkemizin içte ve dışta savunulması, yani güvenliğimizin sağlanması en öncelikli sorundur. İç ve dış güvenliğimizin korunması için canını veren, çalışıp mal ve hizmet üreten insanların yaptıkları bu fedakârlıklar sonucu üretimden aldıkları paya bakın, sırça köşklerinde oturup ahkâm kesen bu mücadeleye zerre kadar katkısı olmayanların aldıkları paya bakın.

Allaha reva mıdır?

Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz. Belki seçkinlerin belli bir süre huzuru olabilir ama o da asla kalıcı olmaz.

Daha çiçeği burnunda yirmi yaşındaki evladını cepheye gönderip şehit olmasını içine gömen, tarlasında bağında bahçesinde veya çalıştığı diğer iş yerlerinde büyük fedakârlıklarla hayatını sürdürmeye çaba harcayan insanların yaptıkları bu fedakârlıkların bedeli, onları çeşitli cazip sözlerle, ah vah diyerek teselli etmek asla olmamalıdır.

Maliye Bakanımız, zaman zaman çeşitli ekonomik paketler açıklar. Geçenlerde gene böyle bir paket açıkladı. Ancak, sıradan bir vatandaş olarak bu program nedeniyle hiç sevinmedim. Neden acaba!

Çok basit çünkü beni hiç ilgilendiren bir yanı yok. Hani kimi ilgilendirdiğini de bilemiyorum. Anlaşılır gibi bir şey değil. Hani büyük bir ihtimalle de anlaşılması istenmiyordur.

Bugünkü iktidarın bir sempatizanı olarak ifade etmeliyim ki, bu çok komik ve ayıptır. Öyle ala ile vala ile ekranlara çıkıp ekonomik program açıklarsanız buna kimseyi

inandıramazsiniz.Bütün bunlar kabul edilebilir tutum ve davranışlar değildir. İktidarın bunu çok iyi anlaması gerekir.

Anlamazsak ne olur diyemezsiniz. Size oy verenler yarın sandıkta bunun hesabını sorar. Tarihe gömülür gidersiniz. Bunun örnekleri tarihimizde pek çoktur.

09.10.2020 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber