Ak parti iktidarı 31 Mart yerel seçimlerinde emeklilerden bir uyarı tokadı yedi. Bundan önceki bazı yazılarında da belirttim, şu gelir dağılımı konusunu ciddi bir şekilde masaya yatırın.  

Rahmetli üstat Necip F. Kısakürek’in dediği gibi “Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa” tam da bu günü anlatmış.  

Gerek çalışanlar arasında ve gerekse emekliler arasında yaptıkları işin niteliği ve harcanan emeğin kalitesi dikkate alınarak bir ücretlendirme yapmak yerine kendi sandalyelerini daha uzun süre nasıl koruyacaklarını ön plana çıkaran bir ücretlendirme politikası güdülmektedir. 

Güdülen bu politika hem ülkeyi büyük bir batağın içine sürüklemektedir hem de halkın huzur ve güvenini bozmaktadır.  

Halk buna daha fazla tahammül edemeyeceğini bu seçimlerde iktidarın oyunu azaltarak net bir şekilde ortaya koymuştur.  

TÜİK'e göre 2023'te yıllık enflasyon ise yüzde 64,77 oldu. Bu, Türkiye'de son 22 senenin en yüksek yıllık enflasyon oranıdır. 

Halkın ensesinde boza pişirilmeye başlanmıştır. Ak Parti iktidarının ekonomi yönetimi iflas etmiştir. Acil bir şekilde ekonomi bürokratları değiştirilerek bu işlerden anlayan liyakatli insanların ekonominin yönetimine getirilmesi gerekir.  

Devletin üst düzey diye tanımlanan ve yüksek maaş almaktan başka hiçbir üstünlüğü olmayan bürokratları, TBMM de altı yüz milletvekiline verilen ballı paralar, kendilerine farklı imtiyazlar sağlanmış kimi bürokratlar, partilere yapılan gereksiz yardımlar ki, bu yardımların halka hiçbir yararı yok. Tamamen sağa sola savrulup hiç edilmektedir.  

Diğer yandan üretime yönelik tek bir yatırımın olmayışı, yapılan bir miktar ihracatın da ithalat ikamesine dayalı olması kaynaklarımızı iyice tüketmiştir.  

Bu açmazdan ülkemizi kurtaracak yeni bir iktidar beklentisinin olduğunu bu seçim sonuçları ima etmiştir.  

Bu nedenle Erdoğan hükumetinin bir erken seçim kararı alarak halkın ne düşündüğünü anlaması ve ona göre iktidarını sürdürmesi veya hükumetten çekilmesi gereklidir. 

02.04.2024 M.Sadullah SAĞLAM 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber