İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

31 Mart yerel seçimine bir hafta kaldı.

Bütün adaylar gücüne göre sahada ve ekranlarda propaganda çalışmalarını sürdürüyor.

AKP ‘nin İl Başkanlarından Hikmet Ayar ve Yılmaz Katmer’in açıklaması mesaj olarak bana da geldi.

İl Başkanı Ayar ve önceki dönem Başkanı Katmer seçime yakın son açıklamalarının bir bölümünü kısaca sütunuma aldım. Yorumum devamında .

Hikmet Ayar’’ Örneğin Fındıklı’da eğer az bir farkla AK Parti adayı kazanamazsa bunda eminim MHP’nin tabanında hatta MHP’nin yöneticileri, Büyük Birlik, Yeniden Refah Partisi’nin tabanı da yöneticileri de üzülecektir. Bu durum kesinse o zaman bunun öncesinden tedbirlerini alalım isteriz. Bu anlamda yine önümüzdeki süreçte görüşürüz inşallah diye düşünüyorum. Biz yarışmada siyasetin doğası gereği bir mazur görmüyoruz. Yarışalım önemli değil, ama biz yarışırken aradan birileri çıkmasın.14 Mayıs’ta olduğu gibi ayrı ayrı yarıştığımız da aradan bir milletvekilini CHP’ye kaptırdığımız gibi bir durum oluşmasın isteğindeyiz. ‘’

Yılmaz Katmer-‘’Eğer Rize’de AK Parti’nin adayı güçlü ise o aday üzerinde ittifaklarımızla birlikte çalışalım. Adana’da MHP’nin adayı güçlü ise onun için çalışalım. Sivas’ta Büyük Birlik Partisi’nin adayı güçlü ise o adaya ittifak olarak destek verelim. Aynı şey Pazar için geçerli. Aynı şey Ardeşen için geçerli. Bunu halkımız görüyor” dedi.

Belediye Başkanlıkları galiba tehlikede gözüktü ki eski ve şimdiki Başkanların kucaklayıcı bu açıklamalarına ihtiyaç duyuldu.

Fındıklı’da, Pazar’da, Ardeşen’de seçim cepte görülmediği için birleşmeden bahsediliyor.14 Mayıs’ta CHP ye kaptırılan 1 Milletvekili unutulmamış ve ders alınması isteniyor ama tatbikatta yanlışlar çok bence.

AKP, MHP ile Rize Merkezde Belediye Başkanlığı için mevcut Başkan Rahmi Metin isminde uzlaşmaya varılarak ittifak yaptı.Sn. Katmer’in Sivas’ta Adana’da kim güçlüyse o desteklensin Rize ilçelerinde de benzeri olsun derken bir ayrıntıyı unuttu galiba.

İttifak derken birçok yerde. Örneğin hemen yanı başımızda İspir’de MHP’den kazanan önceki Başkan üzerinde ittifak yapılarak AKP aday göstermedi. Benzer uygulama Rize’de Çayeli, İkizdere veya Derepazarı’nda yapılabilirdi.

Sizler biz kazanalım burada ittifak olmaz hırsıyla ittifak ortağınız MHP’nin kazandığı ilçeleri (benzerleri çok olduğu halde) MHP ‘ye niye bırakmadınız.

İttifak ortağınıza destek olmayarak aday çıkarırken şimdi kaybetme ihtimali çok yüksek olan ilçelerde kimden niye destek isteniyor anlaşılır değil.

Ayrıca vatandaşı ötekileştirerek sizden olmayanlar Türk Vatandaşı değil mi bu ayrıştırma niye.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber