İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü ile

31 Mart seçimini geride bıraktık, değişik partilerden halkın oyunu alarak seçilenler seçildikleri platformlarda görev alarak halka hizmete başlamalı.

Yerel yönetimlerde en çok iş Belediye Başkanlarına düşer. Sokaktaki çöp, akmayan su, pis sokakların sorumluluğu Belediyelere ve Belediye Başkanlarına yıkılır.

Seçimde seçilen İl Genel Meclis Üyelerinin ana sorumluluğunda önemli yatırım ve hizmetler vardır.

Kamu kuruluşlarında başlayan hizmetlerin devamı gerektirir. Hizmetlerin aksamadan devam etmesi lazım.

İl Genel Meclis Başkanlığını geçen dönem başarıyla yöneten, yürüten Sabit Karafazlı’nın yeni dönemde de görev alması bekleniyor.

2019 Yerel seçimi sonrası İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen İbrahim Türüt’ün Milletvekili adayı olmak için 16 Mart 2023 tarihinde istifa etmesiyle yapılan seçim sonrası İyidere İl Genel Meclis Üyesi Sabit Karafazlı Başkanlığa seçilmişti. Kamuoyu yeniden Sabit Karafazlı’nun Başkan seçilmesinden yana.

Başkan Sabit Karafazlı’nın görev süresince çok başarılı hizmetlere imza attığını gördük. Ana görev yeri olan Köyler yatırımları için Muhtarların büyük oranda memnuniyetlerine şahidiz. Sahile en yakın köyden dağın zirvesine çok yakın köye kadar hizmetlerinde adil ve hızlı çalışmalar yaptı.

31 Mart seçimi sonrası büyük oranda değişime uğrayan İl Genel Meclis Üyeleri arasında bu hafta yeni Başkan seçimi olacak.

3 parti adaylarının başarıyla çıktığı seçimde AKP 24, CHP 4, MHP 2 İl Genel Meclis Üyeliği kazandı.

Dedikodu kazanında kaynayan haberlere göre Meclis Başkanlığı için yoğun kulis çalışması var ve Rize’nin batısı doğusu diye aymazca tutum içinde olunduğu bilgisi geliyor. Böyle bir ayırım yapılması yanlıştır. Rize doğu batı ayrımına tabii tutulmamalı.

Doğu Batı ayrımı yapanlar varsa sormak isterim, Rize’nin Doğusundan Milletvekili, Bakan ve İl Başkanı var yetmez mi. Derepazarı, İyidere, Kalkandere, İkizdere ve Kendirli beldesi yok sayılmasın

Meclis Başkanlığı için düşünülmesi gereken isim Başkan Sabit Karafazlı olmalı. Niye derseniz geçen dönem yaptığı görevinde aksaklık yapmadı, idarecilik yaptı kimseyi üzmedi, ayrımcılık yapmadı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber