Trabzonspor üçüncülük şansının güçlü kalması için, Kayserispor deplasmanında mutlak galip gelmesi gereken bir maça çıktı. 

Bu minvalde, arzulu ve mücadelesi yüksek bir oyunla maça başladık. Kayserispor bu oyunumuza karşılık vermekte zorlandı. 

Trabzonspor’da hoca, geçtiğimiz hafta Trabzon’da mağlup olduğu Sivasspor mücadelesinde orta alanda görev alan Umut Güneş’in yerine Fountas’a sakatlığı nedeniyle kadroda olamayan Trezeguet’in yerine ise Enis Destan’a yer verdi.

Vişça ve Pepe’nin ilk devre itibarıyla kanatlarda etkili olamadığını gördük fakat, sağ bek Meunier, her zaman olduğu gibi yine hücuma katkı sağladığı, 24.dakikada müthiş bir orta yaparak Enis’e alda at dedi. 

Enis bu harika ortayı asiste dönüştüren yine harika bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor 1-0 üstünlüğü  yakaladı. 

Bu golden sonra Trabzonspor daha rahat oynadı ve ceza alanımızda çok temiz bir pozisyonda Meunier’in topa dokunuşuna penaltı diyen art niyetli hakem, VAR’dan uyarı alınca penaltıyı iptal etti. 

Maçın ilk devresi Trabzonspor’un bariz oyun ve skor üstünlüğü ile geçildi. 

İkinci devrede Trabzonspor’un üstün ayunuyla başladı ve rakibine baskı kuran Trabzonspor, Bardhi ile şık bir gol buldu fakat, üç dakka evvel faül varmış diye VAR bu golü geçerli saymadı. 

Akabinde maçın 58.dakikasında kaleci Uğurcan uzun bir top attı, Enis Destan’a gelen bu top asistin asisti oldu. Enis çok şık bir kafa vuruşuyla topu Pepe’nin önüne indirince Pepe hiç bekletmeden usta işi bir vuruş yaparak, az evvel iptal edilen gole nazire yaparcasına harika bir gol attı ve skor 2-0 oldu. 

Bu golden sonra Kayserispor gol bulmak için mücadele etti ancak,  kısır ve umutsuz mücadele ettiği bariz belli iken maçın 87.dakikasında, Uğurcan’ın bariz hatasını değerlendirip buldukları bir gol onları umutlandırdı. Fakat sonuç için değişen bir şey olmadı. Trabzonspor maçı 2-1 kazanmayı bildi. 

Trabzonspor bu müsabakada istediği gibi mücadele ederek, 2-1’lik skorla istediği sonucu aldı.

Son zamanlarda ilginç bir istatistik ortaya çıktı! Beşiktaş ile üçüncülük mücadelesi veren Trabzonspor puan kaybettiğinde Beşiktaş’ta kaybetti, Beşiktaş kazandığında Trabzonspor’da kazandı ve aradaki fark hiç kapanmadı. 

Uzun zaman, takriben on hafta gibi bir zaman bu istatistik hiç bozulmadı. Kısaca Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki bu ilginç istatistik dikkat çekici oldu. 

Abdullah hoca bu maçtaki oyuncu performanslarında, gelecek yıl adına oldukça notlar aldı diye düşünüyorum. 

Pepe, Enis Destan, Bardhi, Umut Güneş ve Umut Bozok bu notlar arasına giren isimler oldu diye düşünüyorum. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber