Bugün (pazar) Trabzon’da bahardan kalma bir gün deriz ya, işte öyle bir gün vardı.
Ve Futbol oynamaya çok müsait bir havaydı bu ancak, beklenen futbolu bu güzel havada bulamadı taraftar.

Son iki maçta Trabzonspor’un  yükselen grafiğini de göz önüne alırsak, bu müthiş atmosferde, konuk ettiğimiz, Adanademirspor maçına, mutlak galibiyet için çıktık. Çok şükür zor da olsa galibiyet aldık da, bu kadar stresi neden yaşadık?

Maçtan bir saat evvel açıklanan ilk 11’e baktığımızda, Abdullah hoca’nın haftalardır anlamsızca ve ısrarla üzerinde durduğu, aslında inat ettiği, ama Trabzon futbol camiasının ise, ısrarla eleştirdiği hamleyi gördük ve yine stresli bir maç yaşayacağımızı anladık vesselam.

Hoca stoper orjinli Beniya’yı bençte yanında oturtarak, yine ve yeniden Mendy’i stopere yazdı. 
Sevgili hocam, Trabzonspor’un orta sahasında çok iyi bir Hamsik, Sosa, Colman olur da, o zaman bu hamleyi yaparsın, anlarız! 

Fakat elindeki kadroya bakıldığında, orta alanda seni ayakta tutan Mendy’i stopere çektiğinde, o alanda güçsüz düşüyorsun ve rakibin sana baskı kurup oldukça tehlikeli anlar yaşatıyor. Bu maçın ikinci yarısının büyük bir bölümünde de yaşadığımız gibi.

Tamam anladık, oldukça yüklü bir bonservis bedeli ödenerek alınan ve kendisinden çok büyük işler beklenen Umut Güneş, ancak son iki maçında yükselen bir performans ortaya koyabildi ve siz buna güvendiniz. 
İnşallah güveniniz boşa çıkmaz diye temenni ediyorum ama, maç başlamadan güveninizi sanki boşa çıkaracak diye şu aklıma ben tahmin edebiliyorum.

Trabzonspor maça iyi başladı. 
Aynı oranda Adana Demirspor‘da iyi başladı diyebiliriz. 
Bu nedenle, karşılaşma, ilk devrenin büyük bir çoğunluğunda karşılıklı ataklarla iyi oynandı, yani futbol zevki açısından güzeldi. 

Yukarıda belirttiğim, orta alanda zayıf oluşumuzun neticesinde Adana Demirspor‘un bizim birinci bölgede yaptığı baskıyı doğurdu. Çok şükür ki sonuç alamadı.

Stoperde Mendy, iyi oyununun yanında ileri çıkışlarıyla da Trabzonspor’un ataklarına katkıda bulundu ki, maçın 21. dakikasında gol de bu oyuncunun topu ileriye taşıyıp, Adana Demirspor orta alanını geçmesiyle, topu Vişça’ya aktarması sonucu, Vişça’nın gol pası asistini yapmasını ortaya çıkardı.

Gol ise, ceza yayı üzerinde topla buluşan Bardhi’nin, gol için attığı sert şutu defans oyuncusunndan sekince, tam auta çıkacakken Trezeguet’in şık dokunuşu ile ağlarla buluştu. 1-0 

Maçın ilk devresi itibarıyla, Berat, Umut Güneş ve Bardhi’den oluşan orta sahanın çok zayıf ve yumuşak olduğunu hep birlikte gördük.
İnşallah ikinci devre hoca buna müdahale edecek temennisiyle, yukarıdaki endişelerimiz de, ilk devre itibari ile haklı çıktığımız ortaya çıktı. 
Yanlış anlaşılmasın haklı çıkmaktan gurur duymuyoruz, Trabzonspor zarar gördümü üzülüyoruz hepsi bu.

Umut Güneş’in ilk devre itibarıyla orta alanda çok etkisiz kalmasının yanında, Sol bekte Eren Elmalı’nın bu maça dair, ortaya koymuş olduğu performansı ben çok beğendim. Hücuma katkısı, ters kademeler ile yaptığı hamleler alkışa değerdi.

İkinci devreye skor üstünlüğü ile başlayan Trabzonspor, Sorsan ona oyun kontrolünü elinde tutarak, sakin ve topa sahip olarak oyunu istediği gibi yönlendirerek oynamaya çalıştı. Ancak bu oyun göze hoş gelen bir oyun değildi.

Dolayısıyla, ilerleyen dakikalarda Hikmet Karaman’ın ardı ardına yaptığı oyucu değişiklikleri, oyun üstünlüğünü, maalesef Adana Demirspor’a getirdi. Bu onun üstünlüğü ile Trabzonspor’a zor anlar yaşatan Adana Demirspor, golü bulmakta zorlandı.

Ben tribünden, orta sahanın oldukça zayıfladığını ve orta sahanın bangır bangır güçlü bir oyuncu çağırdığını, en hızlı hamle olarak da oyuna bir stoper oyuncu alarak, orta sahadan Umut’u dışarı almak kaydıyla, stoper’deki Mendy’i acil bir şekilde orta alana çekilmesi gerektiğini görüyorum da, hoca kenar da bunu göremiyor mu, görüyor da inat mı ediyor bilemiyorum.

Dolayısıyla, maçın son anları Trabzonspor adına oldukça sıkıntılı geçti. Durum böyle olunca da tribünlerden uğultular eleştiriler yükseldi, bu eleştiriler doğal olarak stres getirdi ve zor anlar yaşadık.

Tamam hocam, takımın hocası sizsiniz ve oyuncuları yakından tanıyan, analizlerini iyi yapan sizsiniz, ancak görülen köyde kılavuz istemez diye bir atasözü vardır. Mendy’in stoper de oynaması için ısrarla inat etmen hepimizi strese sokuyor. Bu durumdan eminim siz de rahatsız oluyorsunuz ancak, neden böyle oluyor onuda bilemiyoruz.

Yani sayın hocam, inat, inat, her zaman inat, eee inatta bir yere kadar. Çok şükür ki, 1-0’da olsa maçı almamız, bazı eksiklikleri ve gerçekleri örtmeyecektir. Umut ediyorum ki, çalışmalarınız bu yönde yoğunlaşacaktır.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber