Bugünlerde moda bu. İslam’a saldır günlerce gündem de kal.

Gün geçmiyor ki, Mensubu bulunduğumuz “İslam” a sözlü veya fiili saldırı yapılmasın.

Bazen bu nereye kadar sürecek diye düşünmüyor değilim.

Bir bakmışsınız ki,

Yolda giden tesettürlü bir hanımefendiye kendini bilmez birisi saldırıyor. Saçını başını yoluyor. Sebep başörtüsü düşmanlığı.

Bir bakıyorsunuz ki,

Toplumda kendine yer edinmiş değişik fraksiyonlara mensup sanatçılar sözlü saldırlar da bulunuyor. Hatta bunu sanatına alet ediyor.

Bir bakıyorsunuz ki,

İlim adamlığı çerçevesinde yine İslam’a saldırılar yapılmaktadır.

İşin ilginç tarafı bu saldırılar yapıldığında hemen manşet oluyorsunuz. Bu da farklı bir yön.

Sanatçı Sezan Aksu’nun çıkışından sonra, Gülşen adlı ses sanatçısının çıkışı onun ardından Prof. Dr. Celal Şengör’ün söyledikleri daha önceleri Ferhan Şensoy’un cenaze töreninde Cihat Tamer’in söylediklerini nereye koymak ve nasıl yorumlamak lazım bilemiyorum.

Cihat Tamer

"Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz. Ferhan da inadına tiyatro yaptı. Ferhan başka bir insandı yazdıklarıyla çizdikleriyle. Şimdi o Rasim'ine kavuştu. Münir Ağabey'ine, Erol Ağabey'ine kavuştu. Hep birlikte orada bir meyhanede kafayı çekiyorlardır. Unutulmayacaksın Ferhan." (Cumhuriyet 06.09.2021)

Toplum da kendine yer edinmiş bir şahsiyet olan, Celal Şengör, Fatih Altaylının sunduğu "Teke Tek Bilim" programında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Onların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil…Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o üç tane kutsal kitap denilen aslında… Hayır ama bu önemli Suriye din geleneği Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır.

Bizim bugün İbrahimi dinler dediğimiz işte Musevilik, Hristiyanlık, arkasından İslam yani Museviliğe bakıyorsun Musa peygamber diyorlar. O adamı da tarih bilmiyor. Yok öyle bir isim. Musevilerin kitabında bir Mısır’dan çıkış vardır meşhur. Yok öyle bir olay. Yani incelendi, yayınlandı.” (Cumhuriyet.01.09.2022)

Kur ’anda ismi geçen Peygamberleri bile inkara kadar giden söylemlerde bulunuluyor.

Tamamı inkârı teyit eden bu sözleri nasıl söyleyebiliyor bir insan anlamakta güçlük çekiyorum.

Düşünüyorum da bu din bunları hak etmedi. Etmiyor.

İslam dini hoşgörü ve kolaylık dinidir. İslam’da zorlama yoktur buyuruyor Peygamberimiz SAV.

Yani ey arkadaş gel Müslüman ol diye bir tebliğde bulunabilirsin ama gelmese zorlayamazsın.

Yakasından tutup kelime-i şahadet getirtemezsin.

İslam’ı kabul eder veya etmez. Onun bileceği bir iştir.

Ancak İslam’ı kabul edersen onun koymuş olduğu müeyyidelere de uymak zorundasın. Uymasan ceza-i şalemi vardır. Mesele budur.

İslam’a hakaretten zevk alırcasına gerile, gerile bir Müslüm ülkede bunlar söylenebiliyorsa bu din gerçekten “HOŞGÖRÜ” ile bezenmiş Allah cc engin Rahmeti ile yol alacaktır.

Not: Bizler bu tür tahriklerle Gaz’a gelmeyelim. Herkes yaptıklarıyla yargılanacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber