30 Nisan 2023 Tarihinde İstanbul da yapımı tamamlanan TRABZON EVİ nin açılışına bizlerde Avrasya Basın Yayın Birliği Trabzon Şube Başkanlığı olarak davet edildik.

Bu güzel Davete Trabzon’dan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şeref İşer, Taka Gazetesi Bölge Muhabirlerinden Ali Rıza Altınsoy, Şalpazarı Ses den Gazeteci Mustafa Özcan, Gazeteci ve aynı zamanda sunucu Canan Güven Kalaycı Hanım,

Lösemi ve Engelliler derneği Başkanı Melek Çakır Hanım, TDF Üyesi Bahar Kastan Hanım ve Trabzon Evinin yapımında ve her safhasında emeği olan Trabzon Dernekleri Federasyonu Trabzon Temsilcisi. Araştırmacı Yazar Mustafa Durmuş Bey le beraber davete icabet ettik.

Açılış saati gelmeden çok önce bizler binayı inceleme şansımız oldu. Gerçekten de Trabzon’a yakışır bir yerleşke olmuş, İçinde Üniversite öğrencilerinin ders çalışabilecekleri geniş bir Kütüphane, konferans solonu, yönetim odaları, toplantı salonları, sohbet odaları, kabul solunu, Genel Başkan odası, Hanım komisyonlarına ait toplantı odası, en üst katta da birçok etkinliğin yapılabileceği yaklaşık 300m bir alan kullanıma sunulmuş.,

Emeği geçenlerden Allah Razı olsun.

Başta Genel Başkanımız Sayın İsmail Şatıroğlu Bey ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hasan Keskin olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.

İsmail Bey’in hakkı ödenmez. Heyecanı her halinden belliydi. Herkesle tek tek ilgilendi. Her kata defalarca indi çıktı. Bir eksikliğin olmaması için çok gayret gösterdi.

Davetlerde çok anlamlıydı, Başta İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Ticaret Bakanımız Mehmet Muş Bey’in yan ısıra Trabzon Milletvekili Sayın Salih Cora, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Sayın Yaşar Hacısalihoğlu Trabzon’dan Düzköy Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Ankara ve İstanbul’da mevcut Trabzonlu tüm Belediye Başkanları davete icabet ettiler.

Sayın Genel Başkanın konuşması heyecan içinde geçti. Yapım sürecini anlattı bundan sonra bu binanın nasıl hizmet edeceği hususunda bilgi verdi.

Trabzon Evi İstanbul için gecikmişti ama bunu İsmail Bey’in kadrosu hayata geçirdi. Dışardan hiçbir yardım almadan binanın yapımının gerçekleştiğini ifade eden Genel Başkan.

Trabzon evi sadece Trabzonluların değil Tün Türkiye’nin emrindedir dedi.

İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu konuşmaya alkışlar ve sloganlar içerisinde davet edildi.

Şüphesiz, Tabii ki Sayın Bakanımızın bu binanın yapımında büyük katkıları olmuştur Bakan Soylu Türkiye’nin genel meselelerinden ve güvenlikle ilgili meselelerinden bahsederek nereden nereye gelindiği hususuna değindi.

Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş Bey de Sayın Soylunun dediği gibi Trabzon Evi’nin yapımını yakından takip etmiş her aşamasında Genel Başkan Şatıroğlu ile istişare yapmıştır.

Sayın Soylunun deyimi ile “Mehmet Bey’in katkısı benden fazla olmuştur” dedi.

Fatih Belediyesi Mehter Takımını vermiş olduğu konser eşliğinde davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Daha sonra

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu Bey’in Başkanlığında İçinde TDF, Şalpazarı Dernekleri Federasyonu, Maçka Dernekleri Federasyonu, Arsin Dernekleri Federasyonu, Çarşıbaşı Dernekleri Federasyonunu bir şemsiye altında toplayan Tüzüğünü TDF Trabzon Temsilcisi Mustafa Durmuş’un hazırladığı TRABZON FEDERASYONU Tüzüğü davetlilerin huzurunda imzandı.

Artık Trabzon Dernekleri Konfederasyon çatısı altında daha güç kazanacaktır.

Trabzon Evimiz Vatana Millete hayırlar getirmesi temenni ediyorum.

Sağlıcakla kalın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber