banner240
banner237
banner238

Şampiyon, evindeki muhteşem kalabalıkla muhteşem kupa törenini yaptıktan sonra, taraftarının yedi düvelde dillere destan olan kutlamalarının ardından, İstanbul’da oynayacağı Altay müsabakası için İstanbul’a gitti.

İstanbul Olimpiyat Stadında şampiyonun gurbetçi taraftarı, takımını muhteşem bir coşku ve kalabalıkla karşıladı. 65 bin taraftar ile bu stadı tamamen dolduran gurbetçiler, Şampiyonu ayakta alkışladı. Abdullah Avcı da bu muhteşem taraftarın sevgisine karşılık, şampiyon oyuncularının seyirci tarafından onore edilmesi için sahaya tam kadro çıktı.

Maç için ya da oyuncu performansları için bir şeyler yazmak istemiyorum ancak kim nasıl oynadıysa oynasın, dün Trabzon’da o muhteşem kutlamalarda saatlerce ayakta kalıp, taraftar ile eğlenen coşan, coşturan oyuncular, bu yorgunluğun üzerine gece geç saatlerde Altay maçı için bir uçak yolculuğu da eklenince, epey bir yorulmuşlardır diye düşünüyorum.

Bu yorgunluğun üzerine sahaya çıkıp hem de iddiasız bir maçta, bir de küme düşmüş bir takımla maç yapmak, bu maçta üstün performansla top oynamak, ya da bunu böyle beklemek çok acımasızca olurdu diye düşünüyorum.

Yine oyuncularımız güzel oynadılar diyerek onları tebrik etmek istiyorum. Maçın ilk devresinde Serkan Asan’ın ceza sahasına yaptığı ortaya İbrahim Öztürk dokununca kendi kalesine Trabzonspor adına gol oldu.

Bu golle 1-0 üstünlüğü yakalayan Trabzonspor, ilk devrenin bitiş düdüğüne kadar topu pas yaparak oyuna yön verdi ve ilk devre itibarıyla %70 topa sahip olma ve 409 pasla oynayan Trabzonspor bu alanda da başka bir rekora imza attı.

Maçın ikinci devresinde de Trabzonspor’un oyun üstünlüğü vardı fakat maçın 70.dakikasında Altay Rodriguez’in müthiş şutuyla golü buldu, 1-1 olan maçta dakikalar 84’ü gösterdiğinde bu kez Trabzonspor’un golü geldi. Bu gol penaltıyla Nwakaeme’nin ayağından geldi. Bu golle maçı Trabzonspor 2-1 kazanırken taraftarları şampiyonu bir kez daha ayakta alkışladı.

Trabzonspor Trabzon’da teslim aldığı şampiyonluk kupasını bu maç için İstanbul’a yanında götürdü. Kupa ile birlikte bu muhteşem taraftar önünde tur atan Trabzonsporlu oyuncular, şampiyonluk coşkusunu bir kez daha burada bu muhteşem taraftarla hem yaşadı hem yaşattılar. 

Orta sahada kupanın etrafında daire oluşturup Uğurcan ve Abdullah hocanın bu muhteşem taraftara üçlü çektirmeleri, maçta dizinden sakatlanarak oyundan çıkan Serkan Asan’ın bu coşkudan geri kalmaması için, Erce Kardeşler’in onu sırtına alıp taşıması, ayrıca o an orada olan herkesin yüzündeki mutluluk ile gözlerdeki duygusallıklar da görülmeye değerdi.

Her şeyi  ile muhteşem olan bu günde, takımını yalnız bırakmayan gurbetçi taraftarlarımız, şampiyon takımlarını coşku ile alkışladı ve destek verdiler. Her saniye ve dakikasının anını yaşayan taraftarımız, “Bize Her Yer Trabzon”, “Şampiyon Trabzon” tezahüratlarıyla yeri göğü inlettiler.  Kısaca İstanbul’dan bir Şampion geçti. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber