Milli takımın Portekiz deplasmanında çıktığı hayati önem taşıyan maçta, özellikle Maçın ilk devresinde oldukça durgun ve dolayısı ile etkisiz oynaması, Portekiz’in bu yarıda bulduğu iki golle turu geçmesine neden oldu.

Kağıt üzerinde iyi bir kadro ile maça çıktığı söylenen Kuntz, çok kötü oynayan, pas hatası üstüne pas hatası yapan oyuncularına, dönen topları hep rakibe veren, hızlı gelen Portekiz’e karşı hiç bir direnç gösteremeyen oyuncularına, 80 dakika nasıl tahammül etti anlamak mümkün değil.

Defansta, Ozan, Merih, Çağlar, orta alanda Zeki, Orkun, Hakan ve Berkan gecenin en formsuz ve hayal kırıklığı yaşatan oyuncuları oldular, bunda Portekiz’in hızlı oyununun etkisi vardı denebilir fakat, bir anda bu kadarda oyuncunun hepsi birden formsuz olmazki olmamalıydıda. 

Belliki milli takım oyuncuları ve dolayısıyla teknik ekibi, rakibi gereğinden fazla gözlerinde büyütmüşler, bu durumda ilk devrede etkisiz ve kötü futbolu beraberinde getirdi, ikinci devrede bu durum biraz tersine dönündü, oyuncular baktı gördülerki bu Portekiz korkulacak bir takım değil, bu düşünce Maçın ikinci devresinde daha derli toplu ve baskılı oyun oynamamızı sağladı.

Maçın 65.dakikasında ver kaçlarla rakip ceza sahasına giren Burak Yılmaz topu ağlara gönderince millilerimiz ve bütün ülke umutlanmadı desek yanlış demiş oluruz ve 80.dakikadan sonra Kuntz oyuncu değiştirmeyi hatırlayınca, oyuna Dorukhan ve Yusuf’u aldı, bu değişiklikler millilerin baskısını artırdı.

Millilerin artan baskısı Portekiz’i strese soktu ve ceza sahası içerisinde Enes’e yapılan hareketin VAR devreye girmesi ile 85.dakikada penaltı olduğu kararı verildi. 

Bu penaltı atışını Burak Yılmaz kullandı ve maalesef bu avantajı gole çeviremedi, Burak Yilmaz bu penaltıyı kaçırdı diye kaçan bu turu Burak üzerinden okuyamayız, bunu böyle değerlendirirsek çok yanlış yapmış oluruz tamam, fakat Burak bu fırsatı gole çevirmiş olsaydı Portekiz’i elememiz içten bile değildi.

Heleki, Makedonya’nın İtalya’yı elediğini öğrenince bir o kadar daha kahrolduk, turu geçmiş olsak, Makedonya ile Konya’da kendi seyircimiz önünde oynayacağımız maçta turu geçen dünya kupası vizesi alacaktı ki, bu maçta turu geçen yüksek ihtimal biz olurduk. Bu durumu bu açıdan değerlendirdiğimizde kaçan balığın çok büyük olduğunu anlıyoruz.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber