Trabzonspor Kadıköy’de ezeli bir maça değilde, ezeli bir düelloya çıktı desek yanlış dememiş oluruz, Fener tribünleri Trabzonspor’a 90 dakika boyunca sürekli toplu halde küfürlü tezahüratlarda bulundu.

Maç bu çirkin tezahüratlar gölgesinde Trabzonspor’un baskısı ile başladı, fakat Fenerbahçe oyunda dengeyi tez sağladı ve baskılı oynamaya başladı derken, trübünlerinin etkisiyle çok sert oynamaya başladılar.

Bu sertlik doğrultusunda İrfancan Kahveci Siopis’e kasti yaptığı, baldıra basma hareketi sonucu vardan uyarı gelince hakem irfancan’ı direk kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.

On kişi kalan Fenerbahçe maçın 22.dakikasında Nwakaeme’nin ayağından golü yedi ve Trabzonspor 1-0 üstünlüğü yakalayınca, oyundaki üstünlüğünde biraz frene basınca bu kez, Fenerbahçe eksik olmasına rağmen daha iyi oynamaya başladı fakat, gol yollarında etkisiz olduklarından ilk devre 1-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ilk devresinde Siopis çok mücadele etti, A.Ömür, Ahmetcan ve Nwakaeme ise en iyilerdendi, Vişça ve Bakasetas beklenenden uzak göründü.

Maçın ilk devresinin bitiş düdüğü ile sahaya atlayan bir Fenerbahçe taraftarı direk hakem Zorbay Küçük’e saldırıp hakemin yere düşmesinede sebep oldu ama yayıncı kuruluş yanlı yayın yaptığından bu görüntüleri ekrana vermedi.

Ayrıca bu arada bayrak meselesinede değinmek istiyorum, Şükrü Saraçoğlu stadında Trabzonspor bayrağını göndere asan her kimse, Trabzonspor’un bayrağını bir paçavra gibi astı, bunu yapan, bunu görüpte düzelttirmeyen herkesi kınıyorum, bu bir saygısızlıktır, bu bir ahlaki saldırıdır.

İkinci devre Trabzonspor kontrollü oyun tercihi ile başladı, Fenerbahçe oldukça sert oynadı, çok sert hareketler yaptı ancak hakem baskı altında olunca bu pozisyonlarda da çok etkisiz ve kararsız kaldı.

Maçın 71.dakikasında olmayan bir pozisyonda hakem faül verince bu faül atışında ceza sahasına gönderilen topa Jazc’ın kafa vuruşu gol oldu, bu golde ofsayt olduğunu düşünüyorum fakat sonuç değişmedi ve maç 1-1 oldu.

Beraberlik golünden sonra Trabzonspor daha çok topa sahip oldu gol aradı, Nwakaeme’nin topu direkten döndü, tehlikeli pozisyonlarda buldu ama gol bulmakta zorlandı.

Trabzonspor’un üç puan çıkarabileceği bu maçtan beraberlikle ayrılması, aslında Abdullah hocanın biraz fazla sağlamcı olmasından oldu diye düşünüyorum, Fenerbahçe on kişi kaldığında golü bulan Trabzonspor 1-0 üstünlüğü yakaladıktan sonra oyunu yavaşlattı, bunu yapmasaydı ikinci üçüncü golü bulabilir ve maçı üç puanla kapatabilirdi. 

Sağlık olsun diyeceğiz, sonuç olarak Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığında yenilmemekte iyidir, puan puandır diyeceğiz ve önümüzdeki maçlara bakacağız, fakat bu cendereden sağlıklı ve sağlam çıktığımız içinde şükretmeliyiz, sahaya yağmur gibi yağan yabancı madde ve sahaya atlayan taraftarlardan canımızı kurtardığımız içinde şükretmeliyiz.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber