banner240
banner237
banner238

BU BİR ALINTIDIR

Bir Tevafuk Hikayesi (İşte İlahi bir Hikmet)

Dr. İşan Hüseyin ilginç bir hatırasını kendisi şöyle anlatıyor:  
 
“Bir gün uçakla bir şehirden, başka bir şehre gidiyordum. Ancak havadayken birden sarsıntılar başladı, yıldırım çarpması sonucu uçakta bir arıza oluştu ve ciddi arızalanan uçak, en yakın havaalanına inmek zorunda kalmıştı.  
Pilota sormuştum ‘uçağın arızasının yapılması ne kadar sürer’ diye ve 10 saatten fazla, yani bayağı uzun süreceğini anlatmıştı. Ben ‘çok bekleyemeyeceğimi’ söylemiştim, gideceğim yere yetişmem lazımdı.  
Oradaki görevliler ‘istersem araba kiralayıp gidebileceğimi’ söylediler.  
Ben de ‘iyi fikir’ deyip alelacele yola çıktım ama aksilik bu ya, bu sefer de yolda çok şiddetli yağmurdan göz gözü görmüyordu ve selden dolayı da araç gidemez olmuştu. 
Nihayet yol kenarında eski bir ev gördük, ‘o eve gidip namaz kılarız bir şeyler yeriz, sonra devam ederiz’ diye düşündük. Kapıyı çaldık ve yaşlı bir kadın kapıyı açtı. Durumu anlattık.
 
Yaşlı kadın bizi içeri buyur etti.  
Namazlarımızı kıldık, yaşlı kadın bize yiyecek bir şeyler hazırlamıştı, onları atıştırdık. Çayımı yudumlarken, yaşlı kadının namaz kılıp, can-u gönülden uzun uzun dualar ettiğini fark ettim. Dikkatle baktığımda kadının zaman zaman bir beşiği salladığını ve beşikte küçük bir çocuğun hareketsiz durduğunu da görmüştüm.  
 
Tam ayrılacakken her şey için teşekkür ettim.  
Merakımı yenemediğimden yaşlı kadına ‘Bu çocuk kimin? Çocuğun nesi var?’ diye sordum. Yaşlı kadın:  
 -‘Hem annesinden, hem de babasından öksüz ve yetim olan torunumdur. Ağır bir hastalığı var. Bölgedeki her doktora gittik ve hiçbir doktor çaresini bulamadı. Bize dediler ki; ‘bu hastalığın çaresini bulabilecek tek bir doktor var. Çaresi ondadır’ dediler. Ancak o doktor çok uzakta olduğu için ve ona ulaşmak imkansız olduğundan, birkaç gündür Allah’a dualar ediyorum ki, Allah bu çocuğun işini kolaylaştırsın.”  
 
Ben tekrar sordum: 
 -Anneciğim, o ulaşılamayan doktor kim?... Yaşlı kadın:  
 -O doktorun adı İşan Hüseyni imiş, dedi.  
 Ben şok olmuştum ve gayri ihtiyari ağlamaya başladım. Şokum ve ağlamam sakinleştikten sonra:  
 -“Kalk anacığım kalk. Allah (cc) senin dualarnı kabul etti. Senin o duaların öyle yıldırımlar çaktırdı ki, benim uçağımı zorla yere indirdi. O duaların öyle seller akıttı, yolumuzu değiştirdi ve sonunda beni size ulaştırdı. Dr. İşan Hüseyni benim. Allah’ın (cc) kullarına, isteğini ulaştıracağına ve can-u gönülden dua edenlerin dualarını kabul edeceğine, şimdi kalpten iman ettim...”
Hayatta hiç bir karşılaşma tesadüf değildir.Karşılaşıp hayatına aldigin her insan ,ya bir imtihandır.Ya bir cezadır.Ya da Allah'tan bir lutuftur.Allah doğru insanlarla karşılaştırsın.  
Selam ve Dua ile 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber