Bütün unsurlarıyla devrik Trabzonspor, sahasında son haftaların formda ekibi Beşiktaş’ı konuk etti. 

Şenol Güneş idaresindeki Beşiktaş’ın form durumu göz önüne alındığında müsabakadan evvel maçın mutlak favorisi olarak konuk ekip öne çıktı ama oyun ve sonuç öyle olmadı. 

Seyircisi umutsuz, hocasız, oyuncularının kafası karışık ve ilerisi için umut vadetmeyen bir Trabzonspor olmasına rağmen, yine taraftar satışa çakan biletleri tüketti ancak, kombine sahipleri takımını yalnız bıraktığı için statta yer yer boşluklar görüldü. 

Maça Trabzonspor çok iyi başladı, takım eski ruhuna dönmüş göründü, oyunculardan ilk devre itibarıyla kötü oynayan oyuncu yoktu. Hüseyin Türkmen, Abdülkadir, Siopis, Bakasetas, Markovic, Peres Eren performanslarıyla göz kamaştırdılar. 

İlerleyen dakikalarda Beşiktaş oyunda dengeyi sağladı ve oyun orta alanda mücadele şekline dönünce, her iki takımda pozisyona girmekte zorluk çekti. 

İlk devrede mücadele izledik ama pozisyon ve gol izleyemedik. Belliki Trabzonspor formda rakibi karşısında, önceki maçlara oranla daha iyi konsantre olmuş ve bu maçıda kaybetmemek için varını yoğunu ve ruhunu ilk devre itibarıyla sahaya yansıttı. 

Belliki ihsan hoca Beşiktaş’ı iyi analiz etti ve bu analize mukabil oyunculara verdiği taktik ile talimatlarını oyuncular sahaya yansıtınca iyi oyun ortaya çıktı fakat, futbolun meyvesi gol gelmeyince ilk devre 0-0 beraberlikle geçildi. 

Maçın ikinci devreside yine iyi oynayan ve iyi mücadele eden Trabzonspor sonuca gitmekte zorlandı, zaman zaman oyun çok hızlandı bu anlarda seyir açısından harika bir maç izledik ama gol olmayınca güzel oyun yavan kaldı.

Hafta içinde kaleci Uğurcan’ın açıklamaları vardı, bu açıklamalar içerisinde milli takımdaki forma adaletinden bahseden Uğurcan, formanın kendinden alınıp, Mert’e verilmesinin kendine haksızlık olduğunu söylemesi, bir anlamda bu maçın önemli ve dikkat çeken bu iki kaleci performansını merak ettirmişti. 

Maçın 60. dakikasından sonra hızlanan oyunda pozisyonlarda bol olunca, kaleci performanslarını görme şansımız oldu ki, takdire şayan kaleci performansları izledik. 

Uğurcan uçup uçup toplar çıkarınca, Mert’te geri kalmadı ve inanılmaz toplar çıkardı. İki kalecinin düelloları maça keyif kattığı gibi, izleyenleride mest etti. Sonuç olarak bu derbide kalecilerin düellosunda kazanan çıkmadı. 

Maçta kazanan olmadığı gibi görünsede, Trabzonspor adına son haftalardaki kötü performansın geride kalması umudu hasıl olduğu bir kazanç sayılabilir. 

Bu maçta oyuncu performansı olarak Abdulkadir Ömür, Siopis ve Hüseyin Türkmen’in performanslarını alkışlamak gerekiyor. Gerçekten inanılmaz bir mücadele örneği sahaya koydular. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber