Trabzonspor, Hatay deplasmanında çok kritik bir maça çıktı. Bu maç hem Hatayspor’un ligdeki konumu itibarıyla, hemde Trabzonspor’un önümüzdeki sıkışık maç trafiği nedeniyle her iki takım içinde çok önemli.

Ayrıca, Trabzonspor için yukarıda zirve yarışı içinde olan takımların arasında kalma, yarıştan kopmama adınada daha başka bir önemli maç çünkü, 

Trabzonspor’un son haftalarda deplasman maçlarında, dört maçtır istenilen sonuçları alamadığını göz önünde bulundurduğumuzda, Trabzonspor adına bu maçın, deplasman fobisini kırma adına çok daha önem arz eden bir maç olduğunu söyleyebiliriz.

Bu duygu, düşünce ve buna göre çalışmaların ışığında Trabzonspor maça oldukça istekli, hırslı ve iyi oyunla başladı, unuda hemen skora döndürdü. 

Dakika 9’u gösterdiğinde Bakasetas defans arkasına öyle bir top gönderdiki, kısa boyuna rağmen, Bardhi, Hatayspor’un iki kule stoperinin arasında kafa ile topu aşırınca, önde olan Erce, bu topa müdahale edemedi ve Trabzonspor 0-1 öne geçti. 

Bu golden sonra her zamanki hastalık nüksetti ve Trabzonspor tabiri caizse el frenini çekti ve oyunu yavaşlatıp kontrolü altına almaya çalıştı, tabi durum böyle olunca Hatayspor’un çok etkili olmasada ataklarını gördük.

Yusuf Yazıcı, Djaniny ve Gomez ile bazı pozisyonları değerlendiremedik, böyle oluncada ilk devresini 0-3 önde kapayabileceğin maçın devre arasına, 0-1 üstünlükle gittin.

Önümüzdeki maç trafiğini düşünerek, buna göre oyuncu tercihlerini yapan hoca, bu tercihleriyle gösterdiki Trabzonspor’un kanatlarında sıkıntı var ve en önemlisi topu üç direğin arasından geçirip ağlarla buluşturacak golcü eksikliği var.

Son iki maçını çok iyi oynayan ve sevenlerini bu yükselişiyle mutlu eden Yusuf Yazıcı, bu maçın ilk devresi hiçte beklenilen düzeyde değildi, kendine atılan bir çok ara topu, uzun top diye tabir edilen topları ya kontrol edemeyerek, yada yetişemeyerek kaybetmesi, kabul edilebilir bir durum değildi. 

Şaka gibi, ikinci devreye gol pozisyonu ile başlayan Trabzonspor bu pozisyondan faydalanamadı fakat, akabinde 47. ve 50. dakikalarda üst üste iki gol yiyerek bir anda 2-1 mağlup duruma düşmesi gerçekten şaka gibiydi.

Bu takımın deplasmandaki sıkıntısını ve çözümü taraftar halledecek değil elbetteki fakat, bu iş içinde kan değişikliğine değil, kafa değişikliğine ihtiyaç var. Bu kafa değişikliği, takımın acil ihtiyacı olan bölgelere transfer yapmakla başlamalı, stoperi gol bulsun diye ileri yollamak, ne demek istediğimi ortaya koyuyor sanırım. 

Çok rahat kazanabileceğimiz maçı, ufak bir konsantrasyon bozukluğu ile kazanamıyorsak, bu kafalar değişmeli. Geri düştüğü maçları kazanan Trabzonspor’a ne oldu da, gol yiyince yada geri düşünce hemen pes eden Trabzonspor’u bize izlettiriyor sunuz.

Geçen sezonki şampiyon takımla, bu sezonki takım arasında siyahla beyaz kadar fark var! neden biliyor musunuz? çünkü şampiyon kadroyu yönetim elinde tutamadı, ama öyle ama böyle o kadroyu bozdu ve bu sonucu hazırladı maalesef. 

Mağlup duruma düşünce geri dönmek için çok uğraştı Trabzonspor fakat, bu uğraşlar sonuç getirmedi. Deplasman fobisi devam ettiği gibi, bu mağlubiyetle ligede havlu attık diyebilirim, bu durumu bekleyenlerin de gözü aydın olsun, ne diyeyim.

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber