Bir ülke düşünün ki ana muhalefet partisi başta olmak üzere kendilerini muhafazakar olarak tanımlayan kimi partileri, yapılan bütün hükumet icraatlarına karşı çıkıyor. Bunun iki nedeni olabilir, birincisi cehaletleri ikinci neden ise ihanetleridir.

Bizim ülkemiz işte maalesef bu durumda. Hükumet, köprü yapar karşı çıkarlar, yol yapar karşı çıkarlar, Helikopterden otomobile tankından elektroniğine özelleştirmesinden kaynak üretimine aklınıza ne geliyorsa her şeye karşı bu muhalefet.

Zaten sözcüleri de bunu açıktan itiraf ederek “Bu hükümet en iyisini de yapsa biz itiraz ederiz” şeklinde açık bir beyanda bulunmakta bir sakınca görmemiştir. Esasen bu beyan da malumun ilanıdır.

Bugün Kanal İstanbul’un temelleri Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından besmeleyle atıldı. Muhalefet ne diyor? Biz bunu durduracağız hiçbir yüklenici bu ihalelere girmesin yoksa bir kuruş para ödemeyiz. Allah bunların eline kimseyi düşürmesin.

Söyleyecek söz bulamıyorum. Demek ki, devletin ne olduğunu ve nasıl işlediğini dahi henüz bilmeyen bir muhalefet ile karşı karşıyayız. Bunlar, devlette devamlılık vardır sözcüğünü dahi duymamışlar. Pes doğrusu.

Bunları söylerken iktidarı savunmak değil amacım. Burada bir fotoğrafı herkese biraz daha net göstermeye çalışıyorum.

Çok doğaldır ki, iktidarlar yanlışlar da yaparlar. Muhalefetin görevi de o yanlışları önceden görüp iktidarı uyarmaktır. Bunda hiçbir sorun yok.

Bizdeki muhalefet ise yanlışları göremeyen sadece doğruları eleştiren bir muhalefet. Yahu yarın bu söylediğiniz sözler sizin karşınıza çıkacak bunu barı bir düşünün.

Hiç düşünmeden takdirle alkışlanacak öneme sahip bir proje olan Kanal İstanbul projesini son derece ipe sapa gelmez gerekçelerle engellemeye çaba harcıyorlar.

Nedir o gerekçeler, çed raporu yokmuş. Yahu 200 küsur bilim insanı o projede görev almış on yıldır üzerinden çalışılmış her yönüyle gerekli değerlendirmeler yapılmış siz neden söz ediyorsunuz.

Hayır, onların yani muhalefetin mühendisleri daha iyi bilirmiş. Senin mühendisinin de bunu bilmemesi mümkün değil ama sırf muhalefet olsun diye kendini küçük düşürüyor. Nasıl olsa bekâra karı boşamak gibi bir şey.

Dikkate alınması gereken değerlendirmeler, sorumluluk almış olanların yaptığı değerlendirmelerdir.

Netice olarak ifade etmek gerekirse, ülkemizin muhalefetten yana şansı hiç yok.

Allah sonumuzu hayır eyler inşallah. 26.06.2021

M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber