Trabzonspor’un evinde galip geldiği Fenerbahçe maçı sonrası, İstanbul deplasmanında çıktığı Fatih Karagümrük maçı oldukça önem kazanmıştı, bu maçtan alınacak kötü bir sonuç, Fenerbahçe galibiyetinin önemini ve anlamını yitireceği anlamına gelirdiki bunu kimse arzu etmezdi fakat, 

Trabzonspor’un mutlak galibiyet parolası ile çıktığı bu maçtan galibiyetle ayrılması durumunda fırtınanın yeniden esmeye başlayacağı ve bu rüzgarla camiasını, taraflarını şampiyonluk sezonundaki gibi yine arkasına alacağı ve bu yolun sonunda mutlu sona ulaşacağı öngörülen bir durumda, bu mağlubiyet çok kötü hava esmesine sebep oldu. 

Maç Trabzonspor’un baskısı ve kontrolünde başladı öylede devam etti fakat, şaka gibi bir ilk devre izledikte diyebiliriz. Trabzonspor’un oyun üstünlüğünün ve pozisyon üstünlüğünün olmasına rağmen devreyi 2-1 mağlup ve Bartra’nın yediği Kırmızı ile on kişi kapatması gerçekten şaka gibiydi.

Uzaktan ceza sahası içine yapılan ortayı kalecimizin hatasıyla gol yemek, rakibin en golcü oyuncusu Borini’yi durdurmak için Larsen’i kesip Hüseyin’in onbir başlatması ama Hüseyin’in hatasıyla Borini’nin gol atması, oyun üstünlüğünün olduğu bir maçta, yoktan yere pozisyon verip ve akabinde rakibini kasıtlı indirerek direk kırmızı yemek şaka gibi değilde nedir siz söyleyin.

Bartra’nın maçı 1-1’e getiren golü vitaminsiz bir vuruşla kaydetmesi ne kadar oyuncu ve Trabzonspor’un şansı isede, aynı oyuncunun Kırmızı ile oyun dışı kalmasıda Karagümrük’ün şansı olarak ilk devrenin kayıtlarına geçti. 

Maçın ikinci devresinde Karagümrük’ün de colley’in kırmızı yemesi ile on kişi kalması, sergilenen oyuna bakıldığında Trabzonspor adına hiç bir avantaj getirmedi. 

Yazının başında da belirttiğim gibi Trabzonspor’un bu mağlubiyeti, Fenerbahçe galibiyetinin anlamını yitirmesine sebebiyet verdiği gibi, şampiyonluk yarışında da avantaj elde etme imkanını da ortadan kaldırmıştır.

Trabzonspor Küçük takımlar gibi, büyük takım galibiyetinden sonra, o maçın havasından çıkamayarak bir sonraki müsabakasında mağlup olması çok can sıkıcı bir durum olmasının yanında, Karagümrük gibi bir takımdan tam 4 Gol yiyerek kaybetmeside ayrı bir can sıkıcı durum oldu.

Fenerbahçe maçında oynanan güzel oyun ve elde edilen galibiyette, büyük payı var diye nasıl hocayı tebrik ettiysek, bu maçta elde edilen bu ezici mağlubiyet ve kötü oyunda hocaya yazar ve eleştirileri hak eder diye düşünüyorum. 

Sonuç olarak, canla başla mücadele edeb Abdülkadir Ömür ile Bakasetas’ı tebrik ederken, hiç tat vermeyen Trabzonspor, bu mağlubiyetle çok can sıkmıştır. 

Gördükki geçen hafta Trabzon’da kanaryayı avlayan Avcı, İstanbul’da gümrükten geçemeyerek yakalanmıştır. 

(TÜRK FUTBOLDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber