Trabzonspor ertelenen hafta müsabakası olan Samsunspor müsabakası için Akyazı‘da, soğuk hava ve az sayıda taraftarı önünde, maça mutlak galibiyet için çıktı.

Taraftarın az olmasını normal karşılıyorum. Hem Trabzonspor’un iddiasının azalması, son haftalarda eleştirilen futbolu, maçın hafta arası olması ve hava muhalefeti taraftarın ilgisini oldukça azalttı. 

İnanıyorum ki, bugün statta olan tartarın büyük bir bölümüde, Samsunspor taraftarının maçtan evvel günlerdir bu maça dair, kışkırtıcı paylaşımları ve büyük küçük tartışması nedeniyle gelmiştir.

Benim bu konuda fikrim net.
Samsunspor Trabzonspor maçları evet Karadeniz derbisidir. Yıllardır bu iki şehir ve takım arasında süre gelen bir çekişme ve rekabet söz konusudur, ayrıca birazda Trabzonspor’un sportif başarısı nedeniyle kıskançlık yada ne diyeyim, özenti ile ilintili bir çekişme söz konusu.

Ancak bu iki takım taraftarı arasındaki bu rekabeti kötü niyetli olan bir gürüh, çıkar amaçlı kullanıp kaos yaratma peşindedir. Benim naçizane görüşüm, bu bir futbol müsabakasıdır, Samsunspor karadeniziz büyük bir şehrinin takımıdır, her zaman ligde olmalıdır, aramızdaki maçlar sadece futbol müsabakasıdır. O kadar. 

Ancak gel görki, Trabzon’a deplasmana gelen Samsunspor taraftarı, ağızda alınmayacak ne kadar küfür varsa tezahürat halinde ettiler. Anlamadım neyine güveniyorsun takımının hali ve gücü ortada. 

Ben bu grubun içerisinde İstanbul yakınlarından Trabzonspor düşmanı taraftarların olduğunu, bunların Samsunspor taraftarı bile olmadıklarını, hatta Samsun hiç umurlarında bile olmadıklarını düşünüyorum. 

Ayrıca bazı gerçeklerde var!
Samsunspor taraftarı Trabzonspor’un büyüklüğüne laf ediyor ancak, Trabzonspor ile alakalı büyüklük tartışması yersiz olacağı gibi, değil bizimle kendilerini mukayese etmek, laf bile atmamalılar.

İki takımın müzelerine bakıldığında, Samsunspor’un müzesindeki en büyük kupa olan, zannedersem süper lige çıkarken kazandıkları şampiyonluk kupasının aynısından Sebatspor’un müzesinde de bulunuyor. Oysaki küfür edip, beğenmedikleri Trabzonspor’un müzesinde, her alandan kupa var hatta koyacak yer kalmadı. Hatta ve hatta 2010-11 Şampiyonluk kupamızda fenerin müzesinde duruyor. Trabzonspor Samsunspor’un değil rakibi, olsa olsa ancak ağabeyi olur. 

Maça değinecek olursak, maç her iki takımında dengeli ve kontrollü başladığını, Trabzonspor’un saha ve seyirci avantajıyla, ayrıca büyüklük ve kalitesiyle Samsunspor’dan bir tık daha iyi başladığını söyleyebiliriz. 

Dakika 21’i gösterdiğinde Trabzonspor bir duran top kazandı. Bu topu Bakasetas ceza sahasına havadan ve uzun yolladı. Havadan alçalarak ceza sahasına inen topu İyi takip eden  Benkoviç şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı. 1-0 öne geçen Trabzonspor skor üstünlüğünü eline alınca daha rahat oynadı.

Samsunspor’un geriye düşmesine rağmen arkaya yaslandığını, kontra ataklarla pozisyon aradığını gördük. Buna karşılık Trabzonspor Samsunspor kalesine yüklenince, pozisyonlar aradı, buldu fakat gol bulmakta biraz zorlanınca, devre bitmek üzere, Edin Vişça’nın akıl dolu ortasıyla havada resmen buluşan Onuachu, en iyi yaptığı işi yaparak topu köşeye bıraktı ve Trabzonspor skoru 2-0 yaparak soyunma odasına gitti. 

Maçın ikinci devresi Trabzonspor’un skor üstünlüğü ile rahat oynadığını gördük. Bu rahatlık Samsunspor’un birtık daha iyi oynamasına, ya da öyle gözükmesine neden oldu. Buna mukabil Trabzonspor kalesinde pozisyonlar verdi ama, Samsunspor’un gol bulması, Benkoviç ve Baniya’nın oynadığı güzel ve sağlam oyundan dolayı zor oldu.

Trabzonspor taraftarının hiç kabul edemediği yana pas, geriye oyun bu maçın ikinci devresinde de oldukça nüksetti. Ancak bu sefer bizatihi kendim şahidim, Abdullah hoca kenar da oyuncularına sürekli ileri oynamaları yönünde talimatlar veriyor.

Buna istinaden ısrarla geri oynayan oyuncularına hoca oldukça sinirlenip kenardan bağırıp çağırmasına rağmen ne hikmetse bu geri pasın önüne bir türlü geçemiyoruz.

Maçın sonuna 4 dakika ilave süre eklendi, bu ilave sürenin üçüncü dakikasında Samsunspor bir penaltı kazandı. Bu penaltıyı Samsunspor Taylan’la gole çevirdi ve skor 2-1 oldu. Akabinde maç bu skorla bitti.

Trabzonspor’un en azından ligi üçüncü bitirme hedefi doğrultusunda, bu üç puan oldukça önem arz etmekteydi, gelecek hafta Antalya deplasmanı için bu üç puanın moral olması dileğiyle, oyuncularımıza şimdiden başarılar diliyorum. 

Sonuç olarak Karadeniz derbisinde kazanan, malumun ilamı Samsunspor’un ağabeyi Trabzonspor oldu. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber