Trabzonspor İzmir deplasmanında çıktığı Altay müsabakasına ideal 11’inden Hugo, Nwakaeme ve Bakasetas’tan yoksun çıktı, Hugo ve Nwakaeme sakatlıktan kadroda bulunmazken, Bakasetas form durumundan yedek oturdu.

Maça Altay çok hızlı başladı, daha 20.saniyede pozisyon buldular, Altay’ın baskısı beş dakika sürdü, Trabzonspor oyunda dengeyi sağladı fakat, bu kez defansa yaslanan Altay’ı aşamadı.

Trabzonspor’da Siopis gereksiz toplar ezdi, Berat durgun ve etkisiz görüldü, sol bekte Trondsen yeterli katkıyı sağlayamadı, bütün bunların eşliğinde, Trabzonspor ara ara gelen Altay’ı durdurmakta zorluk çekti.

İlk 11 başlamak demekki bazı oyunculara ağır geliyor, bu maçın ilk devresinde açıkçası Trabzonspor Bakasetas ve Dorukan’ı aradı, maçın 33. dakikasında Altay bir geldi Cebrail ceza sahası çaprazında bom boş kaldı, Berat, Siopis ona baskı yapması gerekirken seyretmekle yetindiler.

Ve maalesef Cebrail topa okadar  rahat ve güzel vurduki, uzun zamandır ceza sahası dışından gol yemeyen Trabzonspor’un ilk ceza sahası dışından yediği gol olarak Altay’a yazıldı, bu golle 1-0 öne geçen Altay skor üstünlüğü ile daha rahat oynadı.

Trabzonspor gol bulmak için bir çok denemelerde bulundu ama golü bulamadı, umarım Abdullah Avcı bu ilk devreden büyük dersler almıştır diyerek, devre arasına Altay’ın üstünlüğü ile gidildi.

İkinci devre, kurak toprağın suya ihtiyaç duyduğu gibi, Trabzonspor’un da, Bakasetas ve Dorukan’a ihtiyaç duyduğu aşikar olunca, hocada bu iki oyuncuyu oyuna alarak ikinci devreye başladı.

Trabzonspor ikinci devreye müthiş başladı, aslında maça başlaması gerektiği gibi ikinci devreye başladı ve golü bulması için beş dakika yetti, 50.dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Cornelius Bakasetas’ın asistini müthiş vuruşla ağlara yolladı ve Trabzonspor’un beraberlik golünü kaydetti 1-1

Trabzonspor bu golden sonra oyuna iyice ağırlığını koydu, ilk devrede ne kadar olmaması gereken iş varsa, ikinci yarıda o kadar olması gerekeni yaparak bu deplasmandan galip gelmesini bildi.

Bir ara Altay oyunda dengeyi sağladı gibi oldu ancak bu uzun sürmedi ve Trabzonspor dilediği gibi oyunu yönlendirerek, Altay’ı oldukça sıkıştırdı ve,

Maçın 88. dakikasında Koita göğsüyle Cornelius’a asistini yaptı ve Cornelius zorda olsa topu şık bir vuruşla ağlara yolladı ve bu golle Trabzonspor geriden gelerek bulduğu gollerle 2-1 öne geçmiş oldu.

Maçın son anlarında Trabzonspor biraz zorlandı gibi gözüktü ancak bu normal olarak karşılanabilir, sonuç olarak Karadeniz fırtınası zorda olsa Ege’de esti ve istediği sonucu alarak puanını 45’e yükselterek ve en önemlisi rakipleriyle arasındaki puan farkınıda koruyarak evine döndü.

Abdullah Avcı bu maçta, özellikle ilk devrede, ilk 11 olarak tercih ettiği kadro özelinde gerekli dersi almıştır diye düşünüyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Güngör Baytar 2 yıl önce

Zor bir deplasmandı,ama üstesinden gelindi. Yolu açık olsun.



Günebakış Trabzon Haber