İktidar 21 Ağustos 2020 Cuma günü Karadeniz’in Zonguldak havzasında 320 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu açıkladı.

Bu açıklama üzerine çeşitli basın yayın organlarında lehte ve aleyhte çok sayıda değerlendirmeler yapıldı.

Lehte yapılan değerlendirmelere göre, bulunan bu gaz rezervinin ülkemiz için çok önemli olduğu, altmış yetmiş milyar dolarlar değerinde olduğu yeni kuyularında bulunma ihtimalinin olduğu ve Ülkemizin bu kaynaklar sayesinde önümüzdeki yıllarda büyük atılımlar yapabileceği yönünde olmuştur.

Aleyhte olan değerlendirmelere göre ise, bunun bir palavra olduğundan tutun da gerçek olsa bile vatandaşlarımızın refahına herhangi bir yararı olmayacağı şeklinde idi.

Vatandaş olarak bizler bunların hangisine inanacağız?

Belli ki, iktidar yanlısı olanlar iktidarın sözlerine inanacak, muhalefet yanlısı olanlar da muhalefetin değerlendirmelerine önem verecek.

Bu tipik bir Türk klasiğidir.

Oysa, bu türden konularda iktidar veya muhalefetin ayrı düşünmesini gerektirecek bir nedenin olmaması gerekir. Zira böyle büyük bir iddia yalan çıkarsa iktidara, doğru çıkarsa muhalefete önemli bir darbe vurur.

Bu nedenle ne iktidarın ve ne de muhalefetin böyle bir riske girmemesi gerekir.

Gerçekten 320 milyar metre küp gaz bulunduysa ki ben buna inananlardanım, bunun ekonomimize ve ülkemizin saygınlığına önemli bir katkısının olacağı tartışma getirmez bir gerçektir.

İktidarın zaman zaman abartılı tanıtımları (Uçak-yerli otomobil gibi) tanıtımları kısa vadede bir sonuç vermediği için muhalefetin eleştirilerini de biraz haklı görmek durumundayız.

Bekleyip görelim. 25.08.2020 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber