Trabzonspor İstanbul deplasmanında ligi beşinci bitirmek için tek rakibi olan Başakşehir’e konuk oldu. Bu deplasmanda alacağımız galibiyetle ligi 60 puanda 5.olarak tamamlayacaktık bu nedenle önemli bir maça çıktık. 

Bu müsabakanın bence Trabzonspor ve yeni hocamız Bjelica adına çok önemli bir maç olduğunu düşünüyordum fakat bu kadar önemli bir müsabakaya oldukça eksik bir kadro ile çıkıyoruz, neden? işte bunu bilmiyorum, anlamıyorum ve anlamakta istemiyorum, demekki hoca benim kadar önemsememiş diyorum. 

Rotasyonla alakası olamayan bu eksiklerin ama öyle, ama böyle bir nedenden dolayı kadroda olmadığını anlayabiliyoruz, aklımız o kadar kesiyor ama kabul etmekte zorlanıyorum hepsi bu. 

Kadroda yer almayan oyuncular şu şekilde, Uğurcan Çakır, Bartra, Denswil, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Trezeguet, Siopis, Hamsik, Lathimi, Markoviç ve Gomez. Of of of eksiklere bak. 

Bu kadar eksiğin, tamı tamına 11 oyuncunun bir arada kadrodan uzak olması sıkıntılı bir durum fakat, anladığım kadarıyla Hoca bunu dert etmiyor, dert etseydi iyiydi de, maçın sonucuna göre yanlış yaptığını anlayacak ama, kim haklı olacak kim haksız onu bilemedim. 

Hoca bunu dert etmedi tamam anladık  ama bence yönetim bunu dert etmeliydi çünkü, yanlış bilmiyorsam ligi 5. bitiren 6. bitirene göre 3,5 milyon TL daha fazla pay alıyor, ayrıca bildiğim kadarıyla bir galibiyet ise 3.5 milyon TL 

Şimdi yönetime soruyorum! o zaman bu rotasyonlu kadroya sebep eğer mağlup olursak, 7 milyon TL’nin ne günahı vardı demezmi insan? der der bence demelide. Hayırlısı diyelim ve maça dönelim. 

Maça döndük fakat yukarıda yazdığım ne varsa ilk devre itibarıyla sahaya yansıdı. Başakşehir ilk devreyi %79’a %29 topa sahip olmayla üstün oynayan taraftı, daha ne anlatayım.

Başakşehir’in bu üstün oyunu maçın 34.dakikasında Deniz Türüç’ün uzaktan attığı ve tam çatal diye tabir edilen yerden ağlarla buluşan topla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu kadar eksik ve tecrübesiz oyuncuyla Başakşehir’in karşısına çıkarsan olacağıda buydu zaten, ben anlamakta zorlanıyorum 7 milyon TL nasıl böyle heba edilebilir, az para mı kardeşim? bir aylık personel maaşını ödersin bu parayla, haa sizin paranız çoksa lafım yok ama, oda yok! 

Ben Trabzonspor kötü oynadı, mücadele etmedi diyemem ancak, bu kadar genç oyuncu, tam kadro ve tecrübeli oyuncular karşısında hemde deplasmanda ancak bu kadar mücadele edebilirdi ve öylede oldu, oyun ve sonuç normal ancak, Trabzonspor adına maç öncesi alınan kararlar yanlıştı. 

Maçın ikinci devresinin hemen başında dakikalar 48’i gösterdiğinde Eren Elmalı’nın topa talihsiz dokunuşu kendi kalemize gol olunca Başakşehir 2-0’lık skoru yakaladı ve oldukça rahatladı. 

Başakşehir skorun rahatlığıyla oynarken, Trabzonspor ikinci golden sonra biraz kıpırdadı ve oynamaya başladı, harika ver kaçlarla ceza sahasına giren Trabzonspor, ceza alanında Vişça ile topu buluşturdu, Vişça usta işi çalımla topu önüne alıp sert vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1 yaptı. 

Bu golden sonra Trabzonspor’un baskılı oyununu gördük, ancak bu baskının katma değere dönecek bir getirisi olmadı, olmadığı gibi, Başakşehir’in 3. golü geldi, bu golden evvel kaleci Taha’nın önce hatası, sonra müthiş mücadelesini gördük fakat, aynı mücadeleyi takım arkadaşları göstermeyince, Lima’nın uzaktan şutu ağlarla buluştu ve Başakşehir skoru 3-1 yaptı. 

Son üç haftada oynadığımız müsabakalarda 13 gol atıp sadece 4 gol yiyen Trabzonspor, bu maçta toplam 3 gol yemesi, moralleri bozarken, alınan kararların anormal sonucun normal olduğu gerçeği dahada üzdü bizi. 

Yazlık oldu böyle olmamalıydı, en azından kapanış maçı, yani yeni sezona kadar hafızalarda kalacak olan son mücadele bu şekilde olmamalıydı, daha akılcı ve daha mantıklı hamleler bu maçı kazandırırdı fakat, yine söylüyorum yanlış kararlar maçı kaybettirdi.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber