Ülke olarak popülist yaklaşımlara o kadar yakınız ve o kadar prim veriyoruz ki, bu güne dair Türk futbolunun içine eden yönetici, hakem ve yan etkenlerinin  yaptıkları  bütün hataları, şovları ve kasti davranışları hiç görmedik, görmek istemedik yada gördük ama görmezden geldik. 

Kendince canı yanan kulüplerin, her hakem hatasında yada TFF yanlışında, emek, para, zaman ve prestij kaybettiklerini gözönüne aldığımızda, bahse konu olaylarda haklı olduklarını ama, durumu düzeltmesi gereken TFF’nin her defasında bu durumu sümen altı yaptığını görüyoruz.

Şimdi hakem H.Umut Meler yumruk yedi ya, bakın görün bir yumruk nelere kadir oldu. Bu yumruğu yiyen hakem üzerinden bugüne kadarki bütün yanlışlarının üzerini örtüp, anında yapanı da kamuoyu önüne atmakla suçlu yakalandı feryadını basıp, kendilerinin hiç suçu yokmuş gibi aklanmaya çalışıyorlar. 

Ben şiddetin her türlüsüne karşıyım yapılan bu olayı tasvip etmiyorum ama, bazen öyle bir hatalar ve kasti davranışlar oluyor ki, insanlara başka çare bırakmıyorlar. Kedi bile olsa bir yere kadar miyavlıyor sonra basıyor tırnağı. İnsanız hani hayvanda değil, bilmem anlatabildim mi. 

Ben şimdi Halil Umut Meler’e yapılan bu çirkin saldırıdan dolayı, Kınama yarışına girenleri bir kenara not etmenizi diliyorum. Yarın başka bir olayda bu notlarınıza bakıp, okur okur bu kraldan çok kralcılara gülersiniz. 

Çünkü boy boy kınama yapanların, tehditler savuranların, sorumluların en ağır cezaları alacağını beyan edenlerin aslında bu işlerin tek sorumluları olduklarını herkes biliyor.

Bu nedenle, sorumlulu olup da şimdi hiçbir kabahati yokmuş gibi bu olaydan dolayı kınama yayınlayanların bir çoğunu, bende bu iki yüzlülüklerinden dolayı kınıyorum.

Hakkını yedikleriniz, canını sıktıklarınız, emeğini, zamanını, parasını çaldıklarınız sonunda bunun faturasını bir yumrukla bir hakeme kestiler. 

Ve sizde bu fırsattan istifade kendi veballerimizden kurtulmanın peşine düştünüz. çıkıp bir açıklama yapın bari, Halil Umut Meler’den Allah razı olsun, yedi yumruğu da kurtardı bizi diye. Sizde bu açıklamayı yapacak yürek yokta, benimki laf işte. 

Kendi pisliğini örtme uğraşına giren bay işgüzarlar, öyle yapacağız böyle yapacağız en ağırından olacak gibi açıklamalarının akabinde, bütün dediklerin süresiz ertelendiğine açıkladılar. Yani futbol emekçileri ve taraftarına cezayı kestiler.

Bu ceza futbol emekçilerine, futboldan ekmeğini kazananlara ve futbolun olmazsa olmaz izleyicisine verilmiştir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.

TFF’nin niyeti bu erteleme ile bundan sonraki olası bir saha olaylarında ya da, hakemlere saldırıda yine bunu yaparız mesajıdır. Yani olma olasılığı olan bir eylemi önceden önlemek için alınan bir tedbir gibi bir şey. Bu ve buna benzer eylemlerde bulunmayı aklından bile geçirenlere, aldıkları bu kararla TFF buradan parmak sallıyor.

O zaman ülkede bütün silahlar, bıçaklar toplansın, bu aletlerle insan yaralanabilir hatta öldürülebilir. Bu olasılığı ortadan kaldırmak için önlem akınsın. 

Hatta, potansiyel erkeklerin avrat yerlerine demirden kilitli don yapılsın, çünkü tecavüz için gerekli aletleri var, bu nedenle tecavüz olasılığını önlemek lazım ama dimi? 

Bu beyler, hatayı kendilerinde arayıp, birazda utanıp, beceremedik istifa ediyoruz diyeceğine,  
yine emekçiye cezayı kestiler.

Asker ocağındaki gibi! bir kişinin hatasını bütün bir bölük çeker misali. Halbuki bir tane asker hata yapmış diğerlerinin ne günahı var. Burada da hata ve hataları yapanlar belli, futbol izleyicisinin futbol emekçilerinin ne günahı var.  

Beceremiyorsunuz, sonra sıkıştınızmı, çıkıp Yeteerrrr diyorsunuz! Yeteeeerrr demek için çok geç kaldınız, bu yeteeeerrr’i daha önce TFF’de ki kurullarınıza yapacaktınız, bu olayların olması olasılığının öngörüsünde bulunarak bu işlerin önünü alacaktınız. Beceremediniz.

Örneğin, her hangi bir Doktor yumruk yediğinde, o hastahane yada ülkedeki bütün hastaneleri kapatma kararı alınıyor mu?  Yok!
Peki, hakem yumruk yedi diye neden tüm ligleri kapattınız? 

Hakemler bariz hatalarıyla camiaları çileden çıkarıp, paydaşları suça teşvik ederken sesi çıkmayan ağa babalar, bu olaydan sonra popülist davranacaklar ya kaçarım bu fırsat, TV’lerde ve Twitter’da kınama yarışına girdiler. 
Oldu, başka bir şovunuz var mı? 
Geçti Bor’un pazarı sür eşeği Niğde’ye. 

Beyler asıl suçlu futbolumuzu yönettiğini sanıp, yönetemeyen sizlersiniz! Futbol emekçilerine ve taraftara ceza vermeyin, kendinize verin istifa edin.

Ömrünüzde bir kez olsun Türk futboluna gerçekçi bir hizmette bulunun ve lütfen beceremedik suçlu biziz deyip 
İSTİFA EDİN.

Bir daha böyle bir şey olmasın diye, önce kendi kurullarınızda seminerler, eğitimler vererek ve denetimler yaparak işi sıkı tutup, sonra buna rağmen bu tip olaylar olursa olayı yapanlara çok büyük ve caydırıcı cezalar vererek bu işin önüne geçmek varken, şimdi niye erteledik diyip şov yapıyorsunuz? kimi cezalandırıyorsunuz? 

Yaşanan bu olayda futbolun bütün paydaşları hiç kendilerini bir kenara çekip bundan soyutlamasın, aslında en başta TFF ve kurulları, bazı kulüp başkanları ve yöneticileri, bazı hocalar ve bazı oyuncular, bazı televizyon yorumcuları ve sosyal medyadaki fenomen olmuş satılık hesaplar dahil herkes suçlu, ama kimse bunu kabul etmiyor. Bu böyle olmaz, olmamalı. 

Aslında alışmışız, bir olay olur ve olayı çözmek yerine üzerini örtmeye. Bu hep böyle olmuştur. İnşallah bundan sonra böyle olmaz.
Son yaşanan bu olayda, bütün olayın özeti,
“Kör ölünce badem gözlü olurmuş” 
Sözü geldi aklıma. 

Yani demem oki, hiç yargılamaya bile gerek olmadan suçta, suçluda belli. Her şey ortada, 
o zaman 

“Suçlu ayağa kalk” 

Karar!

Türk futbolunu yöneten bütün kurumların ve yönetimlerin istifa etmesine, 
bir daha asla futbol içinde olmamalarına, 
Futbolu adil yönetecek, futbolun içinden gelen profesyonellerin göreve getirilmesine,
Karar verilmiştir.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber