TFF’nin Hemen hemen her yeni döneminde gündeme gelen, Türk futbolunda yabancı oyuncu sayısında sınırlama uygulaması, yeni seçilecek TFF yönetimindede gündem kokusu ve sözde bir karar alacaklar, sözde diyorum çünkü, bu konuda eski yönetimlerde, yeni yönetimlerde aldıkları kararlardan bir müddet sonra vaz geçerek, değişik bir karar alıyor, yada eski kararlarına geri dönüyorlar.

Yıllardır bu konuda spor adamları tarafından yapılan yorumları izlerim, ne yazıkki kimse bu ülkede futbol adamlarının bu konuda söylediği fikirlere saygı duymuyor, halbuki konudaki en iyi fikri, teknik adamlar, sportif menajerler ve Futbol adamları verebilir diye düşünüyorum.

Oysaki konuyu en iyi bilebilecek olan bu futbol adamlarına, hiçbir dönem TFF yönetimleri bir kulak verelim demedi, bence demeli, Futboldan anlamayan, futbolun içinden gelmeyen iş adamı, Doktorlar ve avukatlardan oluşan yöneticiler, konu hakkında sürekli değişecekleri kararlar alarak, futbolumuz adına hiçbir fayda elde edememişlerdir.

Bu yabancı oyuncu sayısında kısıtlamaya neden gidiyorlar? Türk Futbolunun ve futbolcusunun kalitesini artırmak için, peki bu yöntem doğrumu? Bence doğru değil, bu yöntemle Türk oyuncuların yetişmesini ve kalitesini değil, ancak mevcut Türk oyuncuların piyasa değerini artırırsınız, başkada bir şey olmaz.

Yabancı oyuncu konusunda, kısıtlama değilde, kriter getirseler daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Mesela transfer etmek istediğin yabancı oyuncu, kendi ülke milli takımında en az 20 maça çıkmış olacak, yaşı 28’i geçmemiş olacak gibi kriterler her zaman kaliteyi artıracağı gibi, bol bol yabancı oyuncu transferininde önüne geçecektir.

Türk futbolunu ve oyuncusunu geliştirmek, kaliteyi artırmak istiyorsanız, aldığınız kısıtlama kararlarından evvel, öncelikle işe TFF yönetimlerinden başlayarak, TFF yönetimlerinde bulunan ve futboldan anlamayan, seyirci ve taraftar olmaktan öteye gidemeyen, ticari ve kariyer çıkarları olan bütün yöneticileri temizleyip, bu görevlere ve TFF yönetimlerine futbolun içinden gelen futbol adamları getirilerek, futbolu işin ehli olan bu futbol adamlarına teslim etmek gerekiyor.

Daha sonrası çorap söküğü gibi gelecektir.
Kulüplerin alt yapılarına yatırım yapma zorunluluğu, kadrolarında en az beş altyapı menşeili oyuncu bulundurup, bunlardan en az bir tanesinin ilk 11 kadrosunda sahaya sürme zorunluluğu getirilmelidir.

Kulüplerin kadrolarında yer veremediği, ancak gelecek vadeden oyuncuların sahne alacağı ve gelişimlerine büyük katkı yapacağına inanılan Rezerv Lig’in derhal kurulması gerekmektedir, bu Rezerv Lig’e kanserli hastanın ilaca ihtiyaç duyduğu kadar, futbolumuzda ihtiyaç duymaktadır.

Oysaki, Türk futbolunda eskiden de olduğu gibi, şimdi de sürekli yanlış kararlar alınarak,  İyi yönetilmeyip yanlış yönetildiğini üzülerek gözlemekteyiz.

Artık zamanı gelmiş ve geçmektedir ki, Türk futbolunda köklü değişimlerin yapılması ve radikal kararların alınması kaçınılmazdır, bunu yapacak irade ve futbol aklı da, Bu ülkede olduğuna inanıyorum, sadece samimi, dürüst ve etik düşünerek, Liyakat’e önem verilsin.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber