Bir buçuk ay kadar bir aranın ardından, Fenerbahçe müsabakasıyla yeniden ve Akyazı’da o muhteşem taraftar önünde başlamak gerçekten bizim adımıza büyük avantajdı.

Tabi bu maçı galibiyetle tamamlamak ve lider Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkını üçe düşürmek, akabinde bu havayla yeniden taraftar rüzgarını arkamıza almak, şampiyonluk yolunda fırtına gibi esmek bizim için avantajı iyi değerlendirmek olur dediğimiz bir maç. 

Bu beklentinin aksini bile düşünmek istemediğimiz bu maçta, hoca biraz süpriz denebilecek kadro ile sahaya çıktı. Hamsik ve son hazırlık maçlarında ve kupa maçında formda olan Umut Bozok kulübede olması bana biraz süpriz geldi.

Maç Trabzonspor’un üstünlüğü ile başladı fakat Fenerbahçe daha sonra dengeyi sağladı. Daha çok orta alanda ve Fenerbahçe yarı alanında geçen maçta Trabzonspor aslında ilk devre itibarıyla istediği oyunu ve baskıyı sahaya yansıtamadı.

Orta alanda Siopis’in müthiş mücadelesinin yanında Abdülkadir ve Bakasetas’tan aynı performansı göremedik, dolayısıyla kanatlarda Trezeguet ve Vişça’da etkili olamadılar. Buna mukabil Gomez ise mecburen etkisiz kaldı.

Sağ bekte Larsen etkisiz kalırken, sol bekte Eren çok kötü performans sergiledi, bunlara binaen stoperlerimiz Bartra ve Hugo iyi performans ortaya koydular.

Fenerbahçe bilindiği gibi defansif ve ofsayt taktiği ile oynayarak, Trabzonspor’un baskılı olduğu anlarda, defans arkasına atılan toplarla kontra atak yaparak pozisyon aradı fakat, aradığını pekte bulamadı. 

Abdullah hocanın, ilk on beş haftalık dönemde alınan kötü sonuçlara sebep, herkesin iyi futbol ve sonuç için Kasım ayını beklemesini söylemesi, taraftarda beklentiye sebep olurken, taraftar bu maçın ilk devresi itibarıyla bu beklentiye henüz cevap bulamadı. 

İkinci devreye Trabzonspor daha istekli ve arzulu başladı. İlk devre performansını beğenmediğim oyuncular bile ikinci devreye daha iyi ve etkili başladılar. 

Trabzonspor’un baskı kurduğu anlarda, bir orta lan mücadelesinde Fenerbahçe’den crespo Abdülkadir’e çok sert bir hareket yapınca ikinci sarıdan kırmızı ile oyun dışında kaldı.

Maçın 61.dakikasında Bakasetas Gomez’e öyle bir asist yaptıki, Gomez’de bunu affetmedi ve çok şık bir vuruşla Trabzonspor’u öne geçiren golü kaydetti 1-0

Trabzonspor öne geçince bu durum oyuncularada büyük moral oldu, bu moralle takım sahada, taraftar tribünde coştu ve Fenerbahçe bu dakikalardan sonra artık ne yaptıysada faydası olmadı.

Maçın sonuna 10 dakika ilave eden hakem bu konuda oldukça bonkör davrandı ama bir faydası olmadı. Maçın son anlarında Fenerbahçe hiç olmazsa beraberlik düşüncesiyle ataklarını artırınca defansında oldukça boşluklar bıraktı.

Maçın ikinci devresi Trabzonspor skoru oldukça artırabilirdi ama olmadı, Umut Bozok, Vişça ve Djaniny bu konuda biraz hoyratça pozisyon harcadı, fakat Djaniny’nin asistini affetmeyen Trezeguet topa çok sert ve düzgün vurunca Trabzonspor’u 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

Abdullah hoca Kasım, Kasım diye diye bu günlere kadar getirdi bütün camiayı, bu maçın ilk devresinde galiba Kasım hayal oldu derken meğer hocanın Kasımı ikinci devretmiş ve sonuç harika.

Trabzonspor'a karşısında 10 kişi kalmasına rağmen maçın ileri dakikalarında jesus, oyuna stoper çıkarıp forvet aldı, heralde Trabzonspor’u birileri Jesus'a anlatmamış. Trabzonspor az dikkatli olsa maç en az 5-0 biterdi, kaçan yüzde yüzler vardı. 

Kasımdan sonrası için Beklediğimiz futbol ve beklediğimiz mutluluk, bu galibiyetle bir nefes gibi geldi, kısaca Kasımdan sonra aşk bir başka güzel. 

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber