Bu günlerde Futbolda Dünya kupası günleri yaşıyoruz. Katar bu dünya kupasına ev sahipliği yapıyor. Türkiye olarak bizimde ülkemizde olmasını çok istediğimiz bu turnuva, maalesef bazı lobi gerçekleri sebebiyle henüz ülkemizde düzenlenmesi için bir olanak bulamadık.

Gelelim Katar’a
Katar, Dünya kupasının ülkelerinde düzenlenmesi için oldukça çaba harcadı ve bu çabası yaklaşık onaltı yıl kadar sürdü, bu sürecin sonunda dünya kupasının Katar’da düzenlenmesini sağladılar fakat, bu iş için yaklaşık 30 milyar dolar para harcadılar. Bu yatırımdan turnuva süresince ülkelerine sadece yaklaşık 5 milyar dolar bir girdi sağlayacaklar. 

Peki, bir zihniyet 5 milyar dolar kazanabileceği bir organizasyona neden 30 milyar dolar harcama yapar? dendiğinde, bunu anlamak tabiki bazı kesimler için mümkün gözükmesede, bazıları için bunu anlamanın yanında, bu yatırımın çok önemli olduğununda altını çizmesi çok manidardır.

Aslında Katar burada ilk başta Reklamın babasını yapmanın yanında, ülkesine yeni stadyumunlar, oteller, metrolar, yollar ve benzeri yatırımlar kazandırmasının ışığında, çok daha önemli bir işe imza attı! Neydi bu! İslam’ın tebliği. Belkide çok eskiden beri bu kadar ses getiren ve etkili olan bir İslam tebliği yapılmamıştı. Neden böyle düşünüyorum arz edeyim, takdiri siz okuyuculara bırakayım.

Kim düşünmüşse ki müslüman bir ülkede bunun düşünülmesi kadar doğal bir şey olamaz, Katar’da 
Maçların oynanacağı bütün stadyumlarda, koltuklara tam 8 dilde İslamı anlatan notlar bırakıldı. Ayrıca, 
Taraftarların konakladığı bütün bölge ve alanlara, Hz.Muhammed'in (sav) sözleri, (hadisler) Arapça ve İngilizce olarak asıldı. 
Taraftarların en yoğun olduğu yerlere yakın olan camilere, en güzel sese sahip ve en güzel ezan okuyan görevliler yerleştirildi.
Buradaki amaç; 

Dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir zaman diliminde, ülkende bulunan on binlerce gayri müslim insanlara, yukarıda belirttiğim şekillerde islam-i açıdan tebliğler yapmak ve bu tebliğlerin neticesi olarak bir tane bile gayri müslimin bundan etkilenmesini sağlamak, çok çok çok önemli olsa gerek.

Bir tane değil kanımca çok insan Katar’ın bu İslam-i tebliğlerinden etkilenerek, biz islamı böyle bilmiyorduk, bize yanlış yada başka anlatmışlardı diyerek islamı seçmesi, müslüman olması demek ne demek anlayabiliyor musunuz? bunu anlayabiliyor ve algılayabiliyorsanız, Katar’ın zarar etti denilen 25 milyar doların hiçte zarar olmadığını, bilakis kazanım olduğunuza anlayabilirsiniz.

Bir müslüman olarak bu organizasyonda emeği geçen herkese, özellikle islam-i açıdan emek veren herkese çok teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun, rabbim onlara harcadıklarının 700 mislini versin inşallah. 

Bu turnuvanın Türkiye açısından da başka bir önemi daha var diye düşünüyorum!! Türkiye bu turnuvayı geçmişten beri çok istiyor, eğer Katar’dan önce bize bu turnuvayı düzenleme şansı verseydiler ve Katar’ın uyguladığı bazı alanlarda İçki yasağı ve eğlence kısıtlamasının bizim ülkemizde yapılması durumunda çok eleştiri alabilecekken,

İnşallah ileriki dünya kupası turnuvalarının birini Türkiye’de düzenleme şansı yakaladığımızda, islam-i açıdan Katar’ın yaptıklarını yaptığımızda, daha evvelden alışık olunduğu için, Müslüman ülkede bunlar normal denilerek yadırganmayacak ve eleştiri alınmayacaktır.

Bu durum Türk ilgililerinin kulağına küpe olsun ve unutmasınlarki, eninde sonunda belki bir kaç turnuva sonra bu dünya kupası organizasyonu Türkiye’ye verilecektir. Biz görür müyüz bilmiyorum ama, inşallah fırsat geldiğinde bir büyük tebliğde Türkiye’den gelir.

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber