Ülkemizde en çok sevilen ve takip edilen Futbol  ülkeyi karıştırmak isteyen eller için çok harika bir ortam olarak öne çıkmaya başladı. Ülkeyi yönetenler buna göre bazı karar ve önlemler almalı. 

Bu durumu kullanmaya çalışan karanlık eller, ateşe kendi ellerini sokmuyorlar fakat takipçileri oldukça fazla olan bazı sosyal medya fenomenlerini aracı olarak kullanarak bu çirkin emellerine ulaşmak istiyorlar. 

Dün Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki husumeti alevlendirmek isteyenler, Bu gün Trabzonspor’un şampiyonluk başarısını, Fenerbahçe’lilerin hassasiyetleri üzerinden alevlendirmeye çalışıyorlar. Bu Trabzonspor’un ilk şampiyonluğu değil, İnşaallah son da olmayacak, ayrıca Fenerbahçe’de bundan sonra kim bilir kaç kere daha şampiyon olacak. 

Şampiyon olan takım kim olursa olsun, bunu kutlamak ister ve kutlamakta hakkıdır, biz bunu yaptırmayız, aha bak burada yaptırmadık diyebilmek için, kutlama yapanlara taşlı sopalı saldırılarda bulunmaksa çok çirkin bir davranış olarak ortaya çıkmakla birlikte, ülkeyi karıştırmak isteyenlerede bir fırsat vermektedir.

Burada Devleti yöneten idarecilere büyük iş düşüyor. Bu güne kadar görülmemiş bir şekilde insanların sabırları sınanıyor ve futbol üzerinden uzun zamandır ekilen kin tohumlarından hasat peşinde olan bu karanlık güçlere aklı selim insanlar prim vermez ama yöneticiler bu konuda çok katı, sert tedbirler almalıdırlar. 

Kimse kimsenin sevincini engelleyememeli, siz defalarca şampiyonluklarınıza sevindiniz, şimdi sevinme sırası Trabzonspor’da, biz 2011 de şampiyonluk hakkımızın gasp edildiğine inanıyoruz, diğer takım taraftarları başka şeylere inanıyor, herkes inandığı gibi yoluna devam edecek zaten burada sıkıntı yok fakat, şampiyonluk sevinçleri birilerinin gazına gelip sabote edilmemeli. 

Trabzonspor taraftarı olarak biz yasaları tanımayan bir taraftar kitlesi olsaydık, şu an sizin yaptığınız bağnazlıkların alasını yapacak güce ve cesarete de sahip olduğumuzun fazlasıyla bilinmesini istiyoruz fakat, yasalarla belirlenmiş kanunlarda, karar alan kuruma göre alınan kararlarda çelişkili ve çeşitlilik olduğu halde bile, alınmış kararların bazılarını kalben onaylamasak da, haklılığımızı anlatmaktan başka bir şey demedik, vurdulu kırdılı bir direnç de göstermedik zaten, sadece yasal yollarla hak arayışımızı yaptık, yapmayada devam edeceğiz.

Bu son günlerde, sosyal medya üzerinden yalan yanlış ve düşmanca yapılan paylaşımlarla gaza gelip kırdığımız kalpler, ne size ne bize bir şey kazandırmayacak, Futbol gibi güzel bir değeri kendi ellerimizle yok etmek üzere olduğumuzu, marka değerini düşürdüğümüzü, yayıncı kuruluşu bile belirlemede zorlandığımızı, Avrupa’da ki başarısızlığımızdan ülke puanının bir bir eridiğini fark etmek zorundayız.

Ben Trabzon’luyum, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve diğer takımları tutan taraftar arkadaşlarım çok oldu, onlarla rekabet, sevinç ve üzüntülerimiz defalarca oldu, bir birimizi çok kızdırdık ama aramızdaki arkadaşlık ve sevgi bağı hiç değişmedi, İnsanı insan yapan duruş burdur işte, bu böyle olmalı ve olabilmelidir.

Tarihi Yüz yılı aşmış, ayrıca elli, altmış yıllara dayan kulüplerimiz var, bu kulüpler arasında  yıllarca devam etmiş ezeli ve ebedi rekabetin getirdiği dostlukları, başarılı mazileri, tarihi başarıları, ülkeye kattıkları değerleri göz önünde bulundurarak, bu kıymetli tarihimizi, bu günlerdeki sosyal medya fenomenleri ile yalan yanlış paylaşımlar yaparak yok etmeye kimsenin hakkı yok. 

Kısaca, spor dostluk ve kardeşlik ise ki öyle, o zaman buna göre bir insan olmayı seçerek, ya futbolu çirkinleştiren bütün olumsuz işlere hep beraber karşı koyacağız, yada kargaşadan, kavgadan yana olup hep beraber batacağız, artık herkes seçimini yapmalı çünkü kaybedecek hiç vakit kalmadı.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber