Trabzonspor’un ulusaldaki en büyük sorunlarından biriside lobisinin rakiplerinin çok gerisinde olması.

Bunun en belirgin örneğini ulusal medya kuruluşlarının spor proğramları ve spor haberlerinde, Trabzonspor’a ayırdıkları süre ve ekranlarında yer verdikleri Trabzonspor’lu yorumcuların, yok denecek kadar az olmasıdır, ayrıca bu spor proğramlarında, nekadar temsil edilirsen o kadar iyi anlaşılır ve algı oluşturursun,  bunlar basit görünsede çok önemli olan unsurlardır.

TV ekranlarından Son haftalarda, önce Fenerbahçe’li liği ile bilinen Kemal Belgin Bakasetas’a bel altı vurarak, akabinde Galatasaray’lı lığı ile bilinen Hıncal Uluç Trabzonspor’un küçük takım olduğunu ima etmek için, Türkiye’de üç büyük var, yıllardır bunların yanına bir dördüncü büyük gelemedi diyerek, bizi yıpratmaya çalışmaları, ne kadar lobilerinin olduğunu ortaya koyuyor.

Bunların cevabını aynı platformlarda verebilmek için o alanlarda çoğalmalıyız. Aslında buralarda yer alamamanın 
sebeplerinden sorumlu olarak kendi camiamızda ki gelişimin eksik olmasından olduğu aşikardır. Şöyleki, bu proğramlarda yorum yapabilecek  Trabzonsporlu, gazeteci yada eski oyuncu larımızın, şöyle bir baktığımızda kendilerini hiç geliştirmemiş olmalarınında önemi büyüktür.

Muhakkak eksik olduğumuz bir yanımız oluyor, ya futbol kültürü, ya lisan kültürü,
bir şekilde egale edilmemize neden oluyor ancak istisnalar tabiki kaideyi bozmaz.

Bunlardan,
Hamdi ASLAN, Selahattin KINALI ve Aksel YAVUZ’un yanı sıra, kendini her konuda  çok geliştirmiş, çok değerli, yayıncı kuruluşta yorumcu yazar Olcay ÇAKIR kardeşimiz var.

Ama yetmez,
Ulusal bütün ekranlarda Olcay ÇAKIR’ları, Aksal abiler, Hamdi Aslan ve Selahattin Kınalı’ları çoğaltmalıyız, bu dünyada 
her alanda lobicilik çok önemli, her kim bu konuda Trabzonspor’a katkıda bulunuyorsa, hepsinin destekçisiyiz ağızlarına kalemlerine kuvvet, devamını daha kuvvetle bekliyoruz inşallah.

Özellikle şampiyonluk yarışı içerisinde olduğumuz dönemlerde bu lobiye daha çok ihtiyacımız var. Baksanıza Trabzonspor, lobisi güçlü olan o takımlara 10 puan farkla lider ancak, halen Trabzonspor değilde onlar medyada daha çok yer buluyor. Bu nedenle sadece spor basınında değil, her alanda siyaset, iş dünyası, Futbol Federasyon’u ve ülke genelinde lobinin güçlü olması lazım, çünkü lobisi güçlü olan hedefe daha kolay ulaşıyor.

Yanlış anlaşılmasın, torpil yada ayrıcalık beklediğimiz yok, sadece şampiyonluk yolunda önümüzü fazlasıyla kesmeye çalışanlarla mücadele edecek ve onların Bizans oyunlarını bozacak bir lobiye ihtiyaç var, gerisini zaten Trabzonspor halleder.

Son olarak, 
Hıncal Uluç efendiye bir cevap vermek istiyorum. Ender Bilgin, Efendim Trabzon’lu lar Bize Her Yer Trabzon diyor bu ne olacak dediğinde, Hıncal efendi, büyüklük lafla olmuyor, her yerde taraftarın olacak, git Tekirdağ’a bakalım orada taraftarın varmı diyerek, akabinde Galatasaray ve Fenerbahçe’nin her yerde taraftarı var, her yerde taraftarı olmayan büyük olamaz dedi.

Hıncal efendinin bu açıklaması üzerine Ender Bilgin’den beklediğim ama söylemediği sözü buradan ben söyleyeyim.

Her yerde taraftarın varsa büyüksün dedin dimi kindar Hıncal, ben Trabzonspor’un ülkemizin 81 ilinde taraftarı var diyorum, ama senin büyük dediğin İstanbul’un üç büyütülmüşlerinin, ülkemizin 80 ilinde taraftarı var, yani salağa anlatır gibi anlatayım istersen Hıncal, senin büyüklerinin Trabzon’da taraftarı yok, senin teorine göre bunlar büyük olamıyor o zaman demii.

Ve Avrupa’nın da, dünyasında her yerinde çok şükür Trabzonspor’un taraftarı var ve olmayada devam edecek, bu sezonda kankan Kemal ile sen Trabzonspor’un iyi giden futbol ve başarılarına böyle bel altı vurarak etki edemeyeceksiniz, bu sezon inşallah Trabzonspor ŞAMPİYON olup, dünyanın her yerindeki taraftarını mutlu edecektir.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ali Rıza 2 yıl önce

Hıncal’ın Trabzonspor’a ve Trabzonlulara karşı kini nefreti hiçbir zaman bitmemiştir. Çünkü bunun nedeni yıllara dayanır hatırlayın hastanede sedyenin üzerinde söylediklerini, bu adamın acısı var, fazla üzerine gitmeyin ben söylemlerinden bunu anladım



Günebakış Trabzon Haber