Trabzonspor geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamladı ve taraftarını inanılmaz mutluluğa boğdu, boğdu da bunun fırsatçılığını yapmaya, yada başka tabirle taraftara bunun cezasını kesmeyede gerek yoktu yani..

Neden böyle dedim? çünkü geçtiğimiz sezon başında 450 TL olan kale arkaları kombine bilet fiyatları %337 artışla 1967 TL oldu, keza diğer bütün tribünler aynı oranlarda artışlar göstererek Trabzon daki taraftar için büyük meblağlar ortaya çıktı.

Belki diyebilirsinizki şampiyon takımın taraftarı elini taşın altına koyacak, yada şampiyonluk kolay değil, takım şampiyonlar liginde oynayacak ve Avrupa’nın dev takımları buraya gelecek, bunları izlemenin bir bedeli olacak, ayrıca Türkiye kupası maçları olacak.

Bunların yanında ligde iç sahada 18 maç oynayacağız, bu demek oluyorki, en az üç müsabaka şampiyonlar ligi maçı, en az beş maçta Türkiye kupası maçı olsa, takriben içerde 26 maç izleme imkanımız olacak, kaldıki bu otuz maçada çıkabilir tabiki, ama bu maç sayısını kombine bilete verdiğiniz paraya bölünce maç başına 100 TL bile etmiyor demeyin.

Çünkü daha çok, Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan oldukça etkilenen insanlar bu maçlara gidiyor, hatta Trabzon gibi küçük illerde bu ekonomik kriz dahada çok hissediliyor ve Trabzonspor taraftarının Trabzon’daki maça giden seyirci kitlesinin %80’i ya asgari ücretli, ya işsiz, ya emekli yada baba eline bakan çocuk denebilecek insanlar. 

Bunu bu açıdan ele aldığın zaman, en ucuz olan kale arkası kombinesi bile bu insanlara pahalı gelebiliyor.

Bu fiyatların belirlenme aşamasında, buna karar veren yönetim kurulu yada her kimse, yukarıda saydığım unsurları hiç göz önüne getirmez mi anlamadım, belliki getirmiyor, bir karar alıp uyguluyorlar, sonra tepki alınca fazla oldu deyip kararı değişiyorlar, peki böyle olunca ne oluyor, ayıp olmuyor mu, oluyor beyler, ayıp oluyor.

Oturduğunuz koltuklar sizin şirketlerinizin yönetim kurulu koltukları değil, burada ticari zihniyet yada uyanık esnaf zihniyeti ile, yetkili olduğunuz bu kulübü yönetemezsiniz. Trabzonspor’un menfaatlerini tabiki düşüneceksiniz ancak, Trabzonspor’un var olma unsuru olan taraftarınıda düşünmek ve kollamak zorundasınız.

Daha ligin başlamasına çok zaman varken ve daha çok sayıda kombine satılmamışken ki, bu fiyatlarda zor satış olur, ileride satış olmadı diye fiyat indirimine gideceğiniz aşikarken, bu uçuk fiyatlı kombine fiyatlarını şimdiden güncelleyinde taraftarda mağdur olmasın, satışınızda hedefine ulaşsın.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber