Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya'nın Kranj kentinde sürdüren Trabzonspor, 4. hazırlık maçını, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün takımı Rabotnicki ile oynadı. 

Bundan önceki 3 hazırlık maçında Trabzonspor, iyi oynayarak 2 beraberlik, 1 mağlubiyet almıştı.

Trabzonspor bu maça Uğurcan, Denswil, A. Şahin, Larsen, Eren, Kourbelis, Bakasetas, Abdülkadir, Visca, Trezeguet, Gomez. Onbiri ile çıktı. 

Maçın hemen başı olan 8. dakikada, Eren Elmalı‘nın asistini gole çeviren Gomez Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu gölün hemen akabinde sağ taraftan Trabzonspor ceza sahasına yapılan ortada, topa müdahale etmek isteyen Denswil, istediği müdahaleyi yapamayınca,  top kaleci Uğurcan’ın maalesef eline çarparak ağlarla buluştu. 

Pis gol yedi denen gollerden birini yedi Trabzonspor, neden biliyor musunuz? Türkiye’nin en önemli ve milli takımın birinci kalecisi konumunda olan kalecimiz Uğurcan’ın, yani kalecinin eline çarpan top, kendi kalesine gol oluyor. 

Yav arkadaş sen kalecisin, başka bir yerine çarpıp gol olsa tamam ama, eline çarpıp gol olması ne demek? Tamam anladık sezon başlangıçlarını iyi yapamıyorsun sonradan açılıyorsun, eğer böyleyse sıkıntı yok bu hazırlık maçı, fakat kafan herhangi bir transfer dedikodusu ile karışıksa daha sezonun başındayken bunu yönetime söyle, bizim başımızı belaya koyma lütfen kardeşim, seni seviyoruz.

Maçın 40. dakikasında ise Abdülkadir’in çok güzel ortasını kaleye şut atan Vişça’nın vurduğu topun geri dönerek Bakasetas’ın ayağına düştü, tabi üstat bunu affeder mi? Affetmez, affetmedi de çok şık bir dokunuşla Trabzonspor’u 2-1 öne geçiren golü kaydeti. Maçın ilk devresi bu skorla sona erdi.

Trabzonspor’un bu hazırlık maçının ilk devresi itibari ile sahaya hakim olan, ayakta güçlü duran, kalitesini ortaya koyan taraf olduğunu söylemesek yanlış söylemiş oluruz. Ancak bu takımın bir çok eksiği de var, bu nada yok dersek yine yanlış söylemiş oluruz.

İzlediğimiz kadarıyla, Trabzonspor’un savunma dörtlüstündeki zafiyeti devam ediyor, özellikle stoperleri oldukça dikkat çekici hatalar yapıyorlar. Bu hataları taraftar görüyor, peki teknik heyet ve yönetim görmüyor mu? pek tabiki onlarda görüyor ve inanıyorum ki, yani inanmak istiyorum ki, bu sorunu gidermek için var gücüyle çalışıyorlar, yoksa işimiz çok zor.

Ayrıca idmanda sakatlanarak neredeyse sezonu kapatan yeni transfer Orsiç’in yerine, muhakkak o kalitede bir alternatif oyuncu transfer edilmeli. Ve olmazsa olmaz kaliteli bir golcü Trabzonspor’a şarttır. Takım içerisindeki güçlü kaliteli oyuncuların, daha güçlü ve daha kaliteli futbol oynamaları adına bu transferler mutlaka yapılmalıdır.

Trabzonspor’da Trezeguet, Vişça, Bakasetas, Gomez, Abdülkadir gibi kaliteli ve güçlü oyuncuların, ayrıca yeni transferlerden Tekliç, Benkoviç ve Kourbelis’in de, istediğimiz verimi verebilmeleri adına yeni yapılacak transferlere ilaç gibi ihtiyaçları vardır, bu durum görmezden gelinemez. 

Ben şimdiden daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi bu yazımda da belirterek, Abdulkadir Ömür’ün çok iyi bir hazırlık kampı geçirdiğini, Trabzonspor’un en arzulu, en çalışkan ve en iyi performans sergileyen oyuncusu olduğunu yine belirtmek istiyorum.

Abdulkadir Ömür’ün, Allah cc’den bir sakatlık, kaza bela, aksilik gelmezse, gelecek sezonun en flaş ismi olacağını düşünüyorum. Trabzonspor’a virtüöz, pasör, beyin görevi ile çok şey kazandıracağını düşündüğüm Abdülkadir, yeni adıyla Trendyol süper lig’in gelecek sezon sonunda, şimdiden yılın oyuncusu adayımdır. 

Maçın tamamına yakınını rakip sahada oynayan Trabzonspor, maçın 63. dakikasında sol beki Eren Elmalı‘nın golüyle farkı ikiye çıkardı maç 3-1 oldu. Ayrıca 87. dakikada Gomez’in yerine oyuna giren genç oyuncumuz Enis Destan şık bir golle takımını 4-1 üstünlüğe taşıdı. 

Kalemize bir kez gelen Rabotniçki, bu gelişiyle de defansımızın ikramıyla gölünü attı. Bunun haricinde kalecimiz Uğurcan’ı bile görmedik desek yeridir. Zaten maçta bu oyun ve skorla bitti. 

Stoper Hüseyin Türkmen’in de bu maçtan evvel idmanda sakatlanması bu maçta gösterdiki, stoper transferi şart olmuştur, hem de bu transferin kaliteli ve direk oynayacak bir oyuncu olması ayrıca şart olmuştur. 

Birde şunu belirtmeliyim,  idmanlarda bu derece sert futbol oynamak, arkadaşını yani takımının oyuncusunu sakatlanmaktan başka bir şey değildir. Ve bu sakatlıklar işine başta yönetim, teknik heyet ve özellikle sağlık heyetinin itina ile eğilmesi gerekmektedir. Lig başlıyor kardeşim.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber